Kuva: Fotolia

Raskaaksi helpommin: Tutkijat selvittivät, miten seksiä kannattaa harrastaa

01.12.2015 17:45 - Eeva Rajala

Näyttää siltä, että toinen kerta toden sanoo. Ainakin, jos kyse on lapsen hankinnasta.

Raskaaksi tulemisen mahdollisuuksien lisäämisestä puhutaan alituisesti. Pitäisi syödä tiettyjä ruokia ja harrastaa seksiä tietyssä asennossa. Vanhan myytin mukaan miehen pitäisi myös säästellä spermaa, jotta vauvan teko olisi helpompaa.

Toinen kerta tuo palkinnon?

Tuoreen tutkimuksen miehen mahdollisuudet tulla isäksi kolminkertaistuvat, kun seksiä harrastetaan kaksi kertaa tunnin sisällä. Nyt uskotaan, että erityisesti toinen yritys on se, mikä palkitaan.

Lontoolaisen North Middlesex -sairaalan tutkimuksessa oli mukana 73 pariskuntaa, jotka olivat parhaillaan yrittämässä raskaaksi tuloa kohdunsisäisellä keinosiemennyksellä. Miehet antoivat kaksi spermanäytettä, jotka kummatkin tehtiin tunnin sisällä. Näistä jälkimmäistä tutkittiin.

Tutkimukseen osallistuneista naisista 15 tuli heti raskaaksi ja 10 naista tuli raskaaksi kokeiltuaan keinosiemennystä samalla taktiikalla uudestaan. Onnistumisprosentti oli 34. Uskotaan, että taktiikka parantaa myös muiden kuin hedelmöityshoitoihin osallistuvien mahdollisuuksia tulla raskaaksi.

Lue myös: Raskausmysteeri selvisi viimein: Naisten hedelmällisyys paranee helpolla seksirutiinilla

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat