Koti kuin kaatopaikka - 6 asiaa, mitä siivoushullu ajattelee vieraillessaan luonasi

17.06.2014 21:15 - Minna Talstila

Vieras pimpottaa jo ovikelloa etkä kerennyt taaskaan siivota. Mitähän ystäväsi mahtaa ajatella, kun tiskit ovat taas tiskaamatta ja lattia imuroimatta?

Useimmilla ihmisillä on lähipiirissään ainakin yksi ylijärjestelmällinen ihminen, jonka kotona vallitsee armeijan kuri. Ovenkahvat kiiltävät ja sohvatyynyt tönöttävät pystyssä kuin viivottimella mitattuina. Mitä tapahtuu, kun tällainen ihminen vierailee sinun kotonasi, joka muistuttaa hyvin usein kaatopaikkaa?

Mitä sinä luulet hänen ajattelevan: En voisi ikinä elää tällä tavalla.                         Mitä hän oikeasti ajattelee: Voisinpa minäkin elää tällä tavalla. 

Järjestelmällinen ihminen on varmasti ylpeä organisointitaidoistaan. Toisaalta hän voi kuitenkin kadehtia ihmisiä, jotka osaavat ottaa rennosti. Joskus kun olisi kiva pystyä nukkumaan, vaikka jokaikinen kodin nurkka ei kiiltäisi. 

Mitä sinä luulet hänen ajattelevan: Tämä voisi näyttää paljon paremmalta jos...
Mitä hän oikeasti ajattelee:
Onkohan täällä viiniä vai olisiko minun pitänyt ottaa ostaa itse?

Vaikka järjestelmällinen ihminen harkitsee hyvin tarkkaan oman kotinsa järjestyksen, ei hän kuitenkaan vieraile luonasi kritisoidakseen sinun järjestystäsi. Hän on tullut viettämään aikaa kanssasi.

Mitä sinä luulet hänen ajattelevan: Toivottavasti hän ei suutu, jos alan hieman järjestelemään tavaroita.                                                                                                    Mitä hän oikeasti ajattelee: Autan mielelläni, mutten tee sitä pyytämättä.

Vieras on aina vieras. Ystäväsi ei alkaisi siivoamaan sinun luonasi, jos et sitä pyydä. Äidit ja anopit ovat sitten asia erikseen. 

Mitä sinä luulet hänen ajattelevan: Sinun kuppisi eivät sovi yhteen.                       Mitä hän oikeasti ajattelee: Saisinko lisää viiniä?

Ystäväsi kaikki astiat sopivat täydellisesti yhteen, koska hän on sisäisesti 50-vuotias kotivaimo. Sinä voit kuitenkin rauhassa vedota siihen, että olet boheemi kolmekymppinen. Ystäväsi ei edes todennäköisesti kiinnitä eriparisiin astioihisi mitään huomiota tai vaikka kiinnittäisikin, ei hän siitä välitä. 

Mitä sinä luulet hänen ajattelevan: Miksi hän ei siivonnut ennen kuin tulin?         Mitä hän oikeasti ajattelee: Onneksi hän ei siivonnut vain minua varten.

Järjestelmällisestä voi tuntua todella epämukavalta, jos puunaat kotisi vain häntä varten. Sen kun antaa sellaisen kuvan, että sinun mielestä ystäväsi on tuomitseva ja määräilevä. 

Mitä sinä luulet hänen ajattelevan:Seuraavalla kerralla mennään minun luokseni. Mitä hän oikeasti ajattelee: Seuraavalla kerralla muistan ottaa mukaan enemmän viiniä. 

Joko tässä vaiheessa uskot, että ylijärjestelmällinen ystäväsi ei vieraile luonasi kritisoidakseen tiskejäsi tai muuta epäjärjestystä? Hän haluaa aidosti viettää kanssasi hauskan illan ja toivoo, että sinä pystyisit samaan murehtimatta, mitä hän mahtaa ajatella.

Jos vielä olet sitä mieltä, että asunto on hyvä siivota ennen ystäväsi tuloa, lue 15 hyödyllistä siivousniksiä täältä

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat