Kuva: Fotolia

Peilit ja televisio stressaavat - lue 7 asiaa, joita kannattaa välttää kotona

23.02.2016 21:15 - Emma Ylistalo

Yllättävätkin asiat kotona voivat aiheuttaa ahdistusta.

Jos huomaat stressaavasi työpäivän jälkeen vielä kotonakin, kannattaa kiinnittää huomiota tiettyihin asioihin. Kodistasi nimittäin saattaa löytyä muutama asia, joiden on todistetusti huomattu lisäävän ahdistusta. Nyt kannattaa siis pyrkiä eroon seuraavista seitsemästä kohdasta.

1. Ylimääräinen tavara

Tutkimuksen mukaan stressihormoni kortisolia onn erityisesti naisilla, joilla on paljon tavaraa. Kannattaa siis karsia turhat tavarat. Pyri eroon paperipinoista tai lelukasoista ja tiskata tiskialtaassa lojuvat tiskit.

2. Äänekäs televisio

Onko sinulla tapana laittaa televisio päälle heti kotiin tultuasi? Tästä tavasta kannattaa pyrkiä eroon, sillä liika meteli aiheuttaa liikaa stressiä. Tämän lisäksi se tekee päivittäisten asioiden hoitamisesta haastavampaa. Laita siis televisio päälle vasta kun aiot katsoa sieltä ohjelman.

3. Roskaruoka

Olet mitä syöt, ainakin jos englantilaista stressinhallintajärjestöä on uskominen. Sillä, mitä laitat suuhusi on suora vaikutus ahdistustasoihisi. Terveelliset ruuat, joissa on paljon vitamiineja ja mineraaleja, auttavat lievittämään stressiä, kun taas roskaruoka ja kofeiini voivat aiheuttaa stressiä.

4. Kämppäkaverit

Se on väistämätöntä: Jos asut toisten ihmisten kanssa, sinulla tulee väkisinkin toisinaan erimielisyyksiä miehesi, kämppäkaverisi tai lastesi kanssa. Ja konfliktit ja riidat taas aiheuttavat stressiä. Joten muista jättää aikaa myös itsellesi, jos asut toisten ihmisten kanssa.

5. Peilit

Peilit eivät välttämättä ole paras sisustuselementti, jos on uskominen Lontoossa tehtyä tutkimusta. Tutkimuksessa selvisi, että peiliin katsominen sai ihmiset stressaamaan heidän ulkonäöstään. Et varmasti halua aloittaa aamuista meikkausta ilman peiliä, mutta kannattaa miettiä, tarvitsetko peiliä välttämättä muualle asuntoosi.

6. Työsi

Työn tuominen kotiin saattaa vaikuttaa hyvältä kompromissilta, mutta se ei välttämättä ole sitä. Englantilaisen Health and Safety Executive -sivuston mukaan töiden ottamisella kotiin voi olla negatiivinen vaikutus kotielämään ja se saattaa aiheuttaa stressiä. Kannattaa siis ennemmin viettää yhtenä päivänä viikossa töissä kerralla hieman pidempi aika, kuin tuoda joka päivä vähän töitä kotiin.

7. Petaamaton sänky

Organisoiminen on avain kiireisen elämän hallitsemiseen, joten aamu kannattaa aloittaa makuuhuoneen siistimisellä. Sängyn petaaminen saattaa vaikuttaa myös siihen, että nukut paremmin ja me kaikki tiedämme, että väsymys lisää stressiä entisestään.


Lähde: Good housekeeping

Lue myös: Onko puhelimesi hukassa ja äänettömällä? 2 tapaa löytää se

Kilpailut

Uusimmat