Pienen tilan sisustaminen on aivan oma taiteenlajinsa - vältä kuutta yleistä mokaa

12.06.2014 18:25 - Senni Loikala

Pienen tilan sisustamisessa kannattaa ottaa huomioon monia asioita, jotta lopputulos on paras mahdollinen.  

Pienen tilan sisustamisessa vallitsee aivan omat lainalaisuutensa. Alla kuusi yleistä mokaa ja kuinka korjata ne.

1) Teet vain hillittyjä ratkaisuja

Sen sijaan: Ole rohkea. Valitse seinille tapetti, jossa on näyttävää kuviointia. Voit myös hyödyntää persoonallisia kankaita. Jos rohkeat ratkaisut olisivat paljon käytetyssä suuressa olohuoneessa, saattaisit kyllästyä niihin pian. Pienessä tilassa ja vähän käytetyissä huoneissa ne kuitenkin vakuuttavat.

2) Hankit vain pieniä huonekaluja

Sen sijaan: Unohda ajatus, että pientä tilaa olisi pakko sisustaa vain pienillä huonekaluilla. Tärkeää on, että valitset huonekalut huolella ja sijoitat ne juuri oikeisiin paikkoihin. Lopputulosta katsoessa silmän tulisi levätä. Mikäli katto on esimerkiksi korkea, voi korkea kaappi oikeassa kohtaa saada katseen nousemaan ja viedä huomion pois pienestä tilasta.

3) Unohdat suunnitella tilankäytön

Sen sijaan: Mieti, mihin tarkoitukseen tilaa käytetään. Onko tilassa tarkoitus nukkua, rentoutua, syödä tai työskennellä? Voit jakaa tilan esimerkiksi puoliksi tai neljänneksiin tilankäyttöä suunnitellessasi. Tärkeää on, että jokainen alue tilassa palvelee niiden käyttötarkoituksia.

4) Suosit liian tummia värejä

Sen sijaan: Vaaleat värit seinissä ja ovissa saavat tilan näyttämään todellista suuremmalta. Jos värimaailma on tällä hetkellä liian tummanpuhuva, voi siis olla hyvä ryhtyä tapetointi- tai maalausprojektiin. Toisaalta toiset käyttävät hyödykseen myös hieman tummempia värejä, esimerkiksi maalaamalla seinän hiilenharmaaksi. Se voi joissain tapauksissa avartaa tilavaikutelmaa.

5) Huonekalut ovat vääränmallisia

Sen sijaan: Vaikka pienessä tilassa on suositeltavaa hyödyntää myös suuria huonekaluja, on mittojen kanssa hyvä olla tarkkana. Huonekalujen tulisi olla oikeanlaisia korkeudeltaan, leveydeltään ja syvyydeltään suhteessa huoneen kokoon. Erityisesti todella syviä huonekaluja kannattaa välttää pienessä tilassa.

6) Tyydyt arkiseen ilmeeseen

Sen sijaan: Luo tilaan ylellisyyttä. Voit esimerkiksi verhota seiniä upeilla kankailla tai seinämatoilla tai asentaa seinään taulutelevision. Sopisiko tilaan esimerkiksi ylisuuri, näyttävä peili tai mittatilaustyönä tehty sohva?

Uutisoimme aiemmin kymmenestä sisustusvalinnasta, jotka vaikeuttavat kodin myyntiä. Pääset juttuun tästä.

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat