Kuva: Fotolia

Terveelliset, keksitaikinalta maistuvat eväspallot ovat erinomainen välipala - katso resepti

14.10.2015 14:45 - Reetta Haverinen

Jos rakastat keskitaikinaa, on melko todennäköistä, että rakastut näihin herkullisiin kikhernepallukoihin. 

Kikherneiden, maapähkinävoin, taateleiden ja hunajan yhdistelmä voi kuulostaa erikoiselta, mutta älä anna ennakkoluulojesi estää sinua tarttumasta tehosekoittimeen. Kun ainekset sekoittaa sileäksi massaksi, on lopputulos varsin herkullinen ja kaiken lisäksi ravinteikas.

Kikherneet sisältävät runsaasti proteiinia ja taatelit pitävät sisällään paljon hiilihydraatteja. Hunaja tuo seokseen lisää makeutta ja maapähkinävoi tekee koostumuksesta täyteläisen ja entistä ravintorikkaamman.

Nämä helpot pallukat ovat erinomaisia välipaloja esimerkiksi kuntosalitreenin jälkeen, sillä ne pitävät sisällään niin proteiineja kuin hiilihydraattejakin, joita keho tarvitsee mahdollisimman pian treenin jälkeen. Perusreseptiä on myös helppo soveltaa: voit lisästä tai vähentää makeutta ja lisätä seokseen esimerkiksi pähkinärouhetta, kuivattuja marjoja tai kaurahiutaleita.

Keksitaikinapallerot

1 pkt (230 g) kikherneitä

5-10 liotettua taatelia

2 rkl maapähkinävoita

1 rkl hunajaa

Ripaus suolaa

0,5 dl kaurahiutaleita

Valuta ja huuhtele kikherneet. Soseuta kikherneet sauva- tai tehosekoittimella. Lisää joukkoon pehmenneet, liotetut taatelit. Sekoita joukkoon muut aineet ja sekoita massa tasaiseksi.

Lisää taikinaan halutessasi esimerkiksi pähkinä- tai mantelirouhetta, kuivattuja hedelmiä tai marjoja tai vaikka tummasuklaahippuja. Jos haluat palleroista täyttävämpiä ja jämäkämpiä, lisää taikinaan enemmän kaurahiutaleita.

Muotoile massasta käsin palloja. Voit myös kuorruttaa pallot esimerkiksi pähkinärouheella tai vaikka sulatetulla suklaalla, jos tahdot herkutella oikein kunnolla. Anna pallojen jähmettyä viileässä. Säilytä herkkuja jääkaapissa suljetussa astiassa.


Lue myös: Et voi epäonnistua! Kahden aineen megaherkku on syntisen hyvää

Kilpailut

Uusimmat