Kuva: Fotolia

Eroon rasvaisista hiuksista - lue vinkit terveempiin suortuviin

12.10.2015 16:45 - Eeva Rajala

Puhtaat hiukset voivat joskus tuntua rasvaisemmilta kuin voihin upotettu veitsi. Hiusten rasvoittuvuutta voi hillitä pienellä hienosäädöllä.

Kauneuteen ja tyyliin keskittyvä Style Caster -sivusto kertoo viisi vinkkiä, miten hiusten rasvoittuvuus saadaan aisoihin.

Läpikuultava irtopuuteri

Irtopuuteria voi laittaa pieniä määriä hiusjuuriin. Tämän kerrotaan imevän hiusten öljyjä itseensä aivan kuten kuivashampoo. Läpikuultavalla irtopuuterilla varmistetaan myös, ettei hiuksiin jää puuterista jäämiä. Irtopuuteri menee yleensä myös pienempään tilaan kuin kuivashampoo.

Kuivashampoota hillitysti

Mikäli kuivashampoota käyttää liikaa, se vain aiheuttaa lisää rasvaisuutta hiuksiin. Liika käyttö kuivattaa päänahkaa, jonka vuoksi hiustupet alkavat tuottaa lisää öljyä. Rasvaisuusongelma voi siis räjähtää käsiin. Kuivashampoota kannattaa ottaa hieman sormiin, josta sen voi helposti levittää kuiviin hiuksiin. Kannattaa keskittyä hiusjuuriin, muttei päänahkaan. Kuivashampoota voi suihkuttaa myös kampaan tai harjaan ja käsitellä hiukset näin.

Vähemmän suoristusrautaa

Suoristusrautaa ei välttämättä kannata käyttää päivittäin hiusten suoristamiseen. Style Caster -sivuston mukaan mitä suoremmat hiukset ovat, sitä enemmän ne ovat kosketuksissa päänahan öljyihin. Olisi hyvä, jos hiusjuuren lähettyvillä on vähän kiharaa, sillä se sekä nostaa hiuksia että estää niiden rasvoittumista. Sivusto selvitti, että rasvaisista hiuksista kärsivien kannattaa tehdä kiharat mieluummin vanhanaikaisten rullien kuin kuumien hiustenhoitolaitteiden avulla.

Huuhtele huolellisesti

Mikäli hiukset rasvoittuvat aina vain tietystä kohtaa, esimerkiksi takaraivon alueelta, saattaa syynä olla huolimaton huuhteleminen. Hiuksissa saattaa olla vielä jäämiä shampoosta tai hoitoaineesta. Kannattaa tarkastaa, että huuhtelee hiukset huolellisesti. Pesun päätteeksi hiukset kannattaa huuhdella hyvin kylmällä vedellä.


Lue myös: Lähteekö sinulta hiuksia tavallista enemmän? Syy voi olla esimerkiksi pyyhkeessä

Lähde: Style Caster

Kilpailut

Uusimmat