Kuva: Fotolia

Kylmä ilma kuivattaa ihoa ja meikittömiä päiviä kannattaa viettää - meikkimyytit kumottiin

27.01.2016 22:15 - Emma Ylistalo

Olemme varmasti kuulleet paljon faktoja ihonhoidosta. Kaikki näistä eivät kuitenkaan pidä paikkaansa.

Pure Wow -sivusto selvitti totuudet tunnetuimpien kauneusmyyttien takana. Lue alta kymmenen kauneusmyyttiä ja totuudet niiden takana.

Myytti: Juomalla paljon vettä saat paremman ihon

Totuus: Monet julkkikset vannovat vedenjuonnin nimeen, mutta todellisuus on hiukan toinen. Veden juominen ei auta ihon kosteuttamisessa, ellei sinulla ole pahaa nestehukkaa. Riittää kun juot suositellun kahdeksan lasillista päivässä. Kannattaa myös investoida hyvään kasvovoiteeseen.

Myytti: Sinun täytyy antaa kasvojesi ihon "hengittää" kerran viikossa

Totuus: Voit toki viettää meikittömän päivän jos haluat, mutta se ei tee ihostasi parempaa. Meikki itsessään ei tee ihostasi huonokutoisempaa, mutta huono puhdistus kylläkin. Saadaksesi erityisen hyvän puhdistuksen, aloita puhdistusöljyllä, jolla saat meikin hyvin pois. Pese tämän jälkeen vielä hellällä puhdistusaineella saadaksesi viimeisimmätkin rippeet iholta pois.

Myytti: Kuorit säännöllisesti saadaksesi kirkkaamman ihon

Totuus: Liiallinen kuorinta voi jopa aiheuttaa tulehduksen. Kuori iho korkeintaan pari kertaa viikossa. Jos kaipaat parempia tuloksia, varmista että kuorintavoiteesi sopii juuri sinun ihotyypillesi.

Myytti: Pystyt pienentämään ihohuokosiasi kunnollisella ihonhoidolla

Totuus: Ihohuokosten koko on geneettinen asia, eivätkä ne pienene tai suurene ajan myötä. Ne saattavat vaikuttaa isommilta, jos ne ovat tukkeutuneet. Huolellinen puhdistus ja kuorinta pitävät ne puhtaina.

Myytti: Hikoilemalla myrkyt pois saat paremman ihon

Totuus: Ylenpalttinen liikunta ei "puhdista myrkkyjä" niin kuin esimerkiksi munuaiset ja maksa tekevät. Hiki on 99 prosenttisesti vettä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita etteikö urheilu olisi hyväksi ihollesi. Se nimittäin vähentää stressiä ja parantaa unenlaatua, joka luultavasti näkyy myös ihossasi.

Myytti: Botox ehkäisee ryppyjen muodostumisen myöhemmin

Totuus: Vaikka jotkin hoidot voivat vähentää ryppyjen muodotumista, ennenaikaiset pistokset paikkoihin, joihin ryypyjä ei vielä ole edes muodostunut, voivat jopa ennemmin turmella ulkonäköäsi.

Myytti: Luonnonmukaiset tuotteet ärsyttävät ihoa vähemmän

Totuus: Vaikka luonnonmukaiset tuotteet eivät sisällä mitään hyökkääviä kemikaaleja, ne voivat sisältää eteerisiä öljyjä, jotka voivat aiheuttaa allergiaa. Tällaisia voivat olla esimerkiksi inkivääri, neilikka, piparminttu, kaneli ja vihreä tee. Pysyäksesi turvallisella puolella, käytä hyvälaatuisia aineita ja tee testi pienelle ihoalueelle ennen kuin levität ainetta koko kasvoillesi.

Myytti: Ihosi tottuu tuotteisiin

Totuus: Jos kasvovoiteesi ei enää tehoa yhtä hyvin kuin aikaisemmin, syy on todennäköisemmin muussa kuin siinä, että ihosi olisi liian tottunut aineeseen. Todennäköisemmin siihen vaikuttavat ulkoiset asiat kuten ilma, tai sisäiset kuten hormonit. Vaihda silloin kasvovoiteesi hetkeksi kosteuttavampaan versioon.

Myytti: Kylmä ilma kuivattaa ihoasi

Totuus: Oikeasti sisäilman lämmitys on se, joka kuivattaa ihoasi. Patterin vieressä kyyhöttäminen voi tuntua ihanalta tähän aikaan vuodesta, mutta se myös imee kosteutta ilmasta ja samalla kasvoistasi. Tähän ongelmaan apu saattaa olla ilmankostuttaja.

Myytti: Olet riippuvainen huulirasvasta

Totuus: Vaikka kantaisit sitä mukanasi kaikkialle, etkä voisi kuvitella eläväsi ilman huulirasvaa, riipuvaisuus on luultavasti ainoastaan emotionaalinen. Huulirasvassa on pehmentäviä ainesosia, jotka luovat suojan, joka auttaa pitämään huulet kosteutettuina ja auttaa estämään kuivumista. Kyse ei siis ole siitä, että huulirasvan käyttämättä jättäminen suoranaisesti saisi huulesi kuivumaan.


Lue myös: Helpoilla ohjeilla saat kuivashampoosta parhaan hyödyn

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat