Kuva: Splash

Mallitoimisto joutui pulaan: Mainostaa koon 36 mallia kurvikkaana ja koon 40 naisia plus-malleina

02.11.2015 12:45 - Rea Tallgren

Mallimaailman kauneuskriteerit ovat armottomia ja siitä on jälleen saatu uusi, surullinen muistutus. 

BMA Models on iso ja suosittu mallitoimisto. Se on nyt joutunut pulaan Englannissa, kun sen koon 36 malli oli laitettu kurvikkaita malleja mainostavan osion alle sen nettisivuilla. Kun asiasta uutisoinut The Sunday Times alkoi selvittää asiaa tarkemmin, kävi ilmi, että kaksitoista mallitoimiston viidestätoista plussakokoisena mainostamasta mallista on kokoa 40. 

- Meillä on kurvikkaiden mallien osasto, jossa on malleja, joiden vartalossa on kurveja. Jos jonkun mielestä koko 40 on liian hoikka, on heillä aivan vääränlainen käsitys terveydestä, sanoo mallitoimiston johtaja Farid Haddad.

Mallitoimiston kriteerit ovat herättäneet laajaa arvostelua jutun tultua julki. Toisaalta BMA Models ei suinkaan ole ainoa toimisto, jonka mallikriteerit saattavat kuulostaa maallikoiden korvaan epärealistisilta tai epäoikeudenmukaisilta. Lontoossa sijaitseva Hughes Models mainostaa olevansa plussakoon malleja edustava toimisto, mutta toisaalta 20 sen viidestäkymmenestäkolmesta mallista on kokoa 40 tai pienempiä.

Mallien kokokriteerit ovat puhuttaneet paljon. Suomalainen huippumalli Suvi Riggs (o.s. Koponen) kohtasi juuri arvostelua Daily Mailin taholta, kun lehti syytti hänen olevan liian laiha. Lue tuo juttu tästä.


Kuvan mallit eivät liity tapaukseen.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat