Kuva: Fotolia

7 yllättävää vaivaa, joihin seksi voi auttaa

29.02.2016 23:15 - Emma Ylistalo

Seksistä voi olla apua muun muassa päänsärkyihin, flunssaan, aamupahoinvointiin ja hikkaan.

Vaikka seksin hyödyt eivät välttämättä ole uusi asia, kannattaa alla oleva lista silti lukea läpi. Yhdynnällä on nimittäin tutkijoiden mukaan yllättäviäkin hyötyjä. Lue alta seitsemän asiaa, joihin seksillä voi olla parantava vaikutus.

1. Päänsäryt

Amerikassa ilmestyvän kansainvälisen päänsärky-yhdistyksen Cephalalgia-julkaisussa esitetyn tutkimuksen mukaan yli puolet migreenistä kärsivistä osallistujista, jotka harrastivat seksiä, kokivat parannusta oireisiinsa ja 20 prosenttia parantui kokonaan päänsäryistä. Tutkijoiden mukaan kyse on seksin aikana vapautuvista endorfiineista. Heidän mukaansa seksuaalinen kanssakäyminen migreenikohtauksen aikana voi auttaa tai ainakin lievittää kohtausta jossain tapauksissa.

2. Krampit

Seksin harrastaminen voi auttaa kuukautiskipuihin. Orgasmit aiheuttavat kohdun lihasten supistumista ja se vapauttaa aivoihin kemikaaleja, jotka toimivat luonnollisina kivun lievittäjinä, auttaen kuukautiskramppeihin.

3. Flunssa

Säännöllisellä seksillä on todistettu olevan immuunijärjestelmää vahvistavia vaikutuksia, jotka voivat auttaa flunssaan.Yhdyntä nostaa tietyn vasta-aineen määrää, joka auttaa taistelemaan vilustumista vastaan.

4. Aamupahoinvointi

Psykologi Gordon Gallupin mukaan suuseksi voi auttaa aamupahoinvointiin. Hänen mukaansa raskauden aikaisen aamupahoinvoinnin hoitoon toimii parhaiten sen henkilön siemenneste, joka sai sinut raskaaksi. Gallup uskoo siihen, että naisen vartalo hylkii isän siemennestettä aiheuttaen pahoinvointia, mutta sietokykyä voi kasvattaa suuseksin avulla, sillä näin nainen altistuu miehen spermalle.

5. Unettomuus

Seksin jälkeen kehosi erittää oksitosiinia, eli "halihormonia", joka tekee sinut uniseksi. Naisilla oksitoniinia erittyy kaiken lisäksi enemmän kuin miehillä.

6. Hikka

Tohtori Francis M. Fesmiren mukaan orgasmit voivat olla apu hikkaan. Orgasmi aiheuttaa simulaatiota vagushermoon, joten seksi, jossa kokee orgasmin, voi auttaa ikävään hikkaan.

7. Masennus

Useiden tutkimusten mukaan seksin on todettu auttavan psyykkiseen terveyteen. Tohtori James Coanin mukaan seksi vapauttaa hyvänolon hormoneita, kuten oksitosiinia ja endorfiineja. Myös suuseksi voi Coanin mukaan auttaa, sillä siemenneste sisältää kemikaaleja, jotka kohottavat mielialaa, nostavat kiintymystä ja sisältävät masennusta ehkäiseviä aineita.


Lähde: Popsugar

Lue myös: Minkä ikäisenä ihmiset harrastavat elämänsä parasta seksiä? Tutkimus selvitti

Kilpailut

Uusimmat