Kuva: Fotolia

8 tapaa lisätä itsevarmuutta makuuhuoneen puolella

28.02.2016 21:15 - Emma Ylistalo

Kun kasvatat itsevarmuuttasi, nautit myös seksistä enemmän.

Vaikka olemme varmaan kaikki kuulleet, että itsevarmuus tekee seksikkääksi, se on paljon helpommin sanottu kuin tehty. Varsinkin makuuhuoneen puolella voi toisinaan olla hankalaa löytää itsestänsä sitä puolta.

Itsetuntoa voi kuitenkin harjoitella paremmaksi. Kun tulet itsevarmemmaksi, osaat myös nauttia seksistä enemmän. Aloita helpoimmasta harjoituksesta ja siirry siitä eteenpäin.

1. Pyri siihen, että et sano mitään negatiivista omasta ulkonäöstäsi. Ääneen negatiivisten ajatusten sanominen voi vahvistaa omaa mielipidettäsi.

2. Kun katsot peiliin, saatat automaattisesti kiinnittää huomiosi niihin asioihin, joista et itsessäsi pidä. Vaihda tämä ajatusmalli ja kiinnitä huomiosi paikkoihin, joita pidät erityisen kauniina itsessäsi. Jos tämä tuntuu erityisen hankalalta, aloita ihan pienistä asioista, kuten suusi muodosta tai navastasi.

3. Katso ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä illalla peiliin ja sano ääneen vähintään kolme asiaa, joista pidät kehossasi. Jos sinulla on kärsivällisyyttä ja kuria jatkaa tätä harjoitusta pidemmän aikaa, se muuttaa varmasti käsitystäsi omasta kehostasi parempaan päin.

4. Kysy kumppaniltasi tai ystävältäsi, mistä he pitävät kehossasi. Älä ohita heidän sanomisiaan vähättelyllä. Mieti miltä näytät rakkaidesi silmin. Sinäkin luultavasti katsot rakkaitasi todennäköisemmin rakastavasti kuin arvostelevasti.

5. Käy ostamassa uusia alusvaatteita, jotka korostavat niitä alueita kehossasi, joita sinä ja kumppanisi rakastatte eniten. Monet ajattelevat näyttävänsä hölmöltä alusvaatteissaan, mutta jos olet hermostunut alasti ollessasi, tämä voi olla hyvä välietappi. Ja näin voit myös löytää aivan uuden puolen itsestäsi.

6. Seuraavan kerran kun joku antaa sinulle kohteliaisuuden, sano "kiitos" sen sijaan että tyrmäisit kommentin. Muista, että se on heidän mielipiteensä, joten älä ohita sitä, vaikka olisitkin eri mieltä. Ja jos et osaa ottaa kohteliaisuuksia vastaan, pian niitä ei välttämättä jakseta antaa sinulle.

7. Sen sijaan että sammuttaisit valot ja ryömisit peiton alle kun asiat alkavat edetä enemmän intiimeiksi, sytytä vaikka kynttilöitä luodaksesi romanttisempi ympäristö. Jopa mallit luottavat oikeanlaiseen valaistukseen saadakseen parhaan mahdollisen kuvan, joten älä aliarvioi hyvän tunnelmavalaistuksen voimaa.

8. Ota kamerasi tai puhelimesi ja ota itsestäsi seksikkäitä kuvia. Kokeile erilaisia kulmia, valoja, vaatetusta ja poseerauksia. Jokaisen kuvan ei tarvitse olla täydellinen, mutta muista, että muutamakin seksikäs kuva itsestäsi auttaa nostamaan itsetuntoasi sellaisilla hetkillä, kun siltä ei välttämättä tunnu.


Lähde: Female First

Lue myös: Nolottavatko seksifantasiasi? Seksiterapeutti neuvoo, miten häpeästä pääsee eroon

Kilpailut

Uusimmat