Kuva: Fotolia

Lause, joka auttaa lopettamaan riidan kumppanin kanssa

12.04.2016 20:15 - Emma Ylistalo

Yhdellä lauseella riidan saa muutettua keskusteluksi.

Kumppanin kanssa riiteleminen on yksi ikävimmistä asioista. Journal of Personality and Social Psychology -sivustolla julkaistun tutkimuksen mukaan on kuitenkin yksi tapa, joka auttaa päättämään riidan. Sen sijaan, että yrittäisi voittaa riidan käyttäen mahdollisia väittelytaitojaan, on parempi sanoa yksi lause. Kyseinen lause on "ymmärrän sinun kantasi asiaan".

Tähän lopputulokseen päästiin, kun tutkijat pyysivät pariskuntia keskustelemaan ongelmistaan. Riippumatta siitä, mistä he keskustelivat, ihmiset, joista tuntui, että heidän kumppaninsa ymmärsi heidän kantansa, tunsivat olonsa onnellisemmiksi parisuhteessa ylipäätään.

Vaikka et olisikaan täysin samaa mieltä kumppanisi kanssa, se että kerrot hänelle ymmärtäväsi hänen kantansa asiasta, kertoo hänelle ettet pidä häntä hulluna hänen mielipiteensä takia.

Parisuhdeterapeutti Rebecca Hendrixin mukaan lause "ymmärrän sinun kantasi asiaan" on hyvä riitojen ratkaisemiseksi kahden syyn takia. Ensinnäkin se kertoo, että kuuntelet, mitä toisella on sanottavana. Toisekseen se vahvistaa heidän näkökantaansa.

- Useimmiten pidämme liian kovasti kiinni omasta näkökulmastamme ja se ylläpitää jännitettä. Jos olemme avoimia toisen mielipidettä kohtaan, tilanteesta tulee riidan sijasta keskustelu, Hendrix kertoi Women's Health -sivustolle.

Lue myös: Yksi asia tekee seksistä parempaa - lisää ohjeiden avulla suhteeseesi

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat