Kuva: Fotolia

Miksi ero lyhyestäkin suhteesta satuttaa?

27.12.2015 19:15 - Emma Ylistalo

Pelkästään se, että harrastamme seksiä voi saada meidät tajuamattamme kiintymään toiseen niin, että suhteen päättyminen tuntuu pahalta.

Seksin aikana kehossamme erittyy eniten hormonia nimeltä oksytosiini, jota kutsutaan myös leikkisästi "halihormoniksi." Tämän erittyminen laskee omaa suojamuuriamme ja saa meidät luottamaan toiseen ihmiseen enemmän. 

Samainen hormoni lisää myös empatiaa ja saa meidät tuntemaan yhteyttä toiseen. Vaikka ei tiedetäkään varmasti miksi, naisilla tätä hormonia erittyy enemmän kuin miehillä. Tämä myös selittää sen, miksi naiset kiintyvät miehiin usein nopeasti yhteisen yön jälkeen.

Ongelma on siinä, että kehomme ei erota onko seksikumppanimme aviomiesmateriaalia vai ainoastaan yhden yön juttu. Kummassakin tapauksessa erittyy tätä hormonia, joka saa meidät kiintymään seksikumppaniimme. Vaikka tämä saattaakin auttaa sinua löytämään elämäsi rakkauden, se on myös syy siihen, miksi joskus lyhyenkin suhteen jälkeen ero tuntuu vaikealta.

Miehillä ei useimmiten ole tätä ongelmaa, sillä heidän saadessaan orgasmin, eniten erittyvä hormoni on dopamiini, eli mielihyvää aiheuttama hormoni. Se voi olla erittäin adiktoivaa ja tästä johtuukin, miksi miehet kärsivät naisia useammin seksiaddiktiosta.


Lue myös: Onko aika erota ja jatkaa eteenpäin yksin? Merkit, joista tiedät suhteen olevan ohi

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat