Kuva: Fotolia

Miksi miehet nukahtavat heti seksin jälkeen ja kuinka välttää se?

12.01.2016 21:15 - Emma Ylistalo

Kun tiedätte syyn tälle, voitte myös omilla valinnoillanne estää nukahtamisen.

Tiedät luultavasti sen tunteen, kun illalla seksin jälkeen haluaisit halailla ja jutella vielä miehesi kanssa, mutta totuus saattaa kuitenkin olla se, että mies kuorsaa jo heti muutaman minuutin jälkeen.

Unineuvoja W. Christopher Winter kertoo, että seksin jälkeinen väsymys johtuu prolaktiini-hormonin tuotannosta. Se vähentää dopamiinin tuotantoa, joka taas puolestaan on hormoni, joka auttaa pysymään hereillä. Orgasmi lisää prolaktiinin tuotantoa miehillä, kun taas naisilla tätä ei erity läheskään niin paljon.

Hyvänolon hormoni oksytosiinin tuotanto myös kasvaa seksin aikana, joka taas auttaa poistamaan stressaavat ajatukset ja näin ollen auttaa myös rentoutumaan ja nukahtamaan. Jos vielä harrastatte seksiä niin, että valot ovat pois päältä, se viestii sisäiselle kellollesi, että on aika mennä nukkumaan.

Kun nämä kolme asiaa yhdistyvät, se on jo kuin luonnon oma nukahtamislääke. Vaikka se onkin mahtavaa kumppanillesi, sinä saatat olla asiasta eri mieltä.

Jos haluatte välttää tämän, valitkaa asento, jossa ette ole vaaka-asennossa. Selällään makaaminen nimittäin viestii keholle, että on aika nukkua. Myös valojen päälle jättäminen voi auttaa, sillä se auttaa pysymään hereillä. Winterin viimeinen vinkki on nousta ylös sängystä seksin jälkeen. Jos haluatte kumpikin vielä viettää aikaa hereillä yhdessä, kannattaa siirtyä sängystä pois. Elämämme aikana aivomme ovat oppineet, että sänky on nukkumiselle tarkoitettu paikka. Siirtäkää halailunne esimerkiksi sohvalle, jos ette halua siirtyä heti unten maille.


Lue myös: Naiset paljastavat salaiset seksitoiveensa

Lähde: Men's Health

Kilpailut

Uusimmat