Kuva: Fotolia

Oletteko keskustelleet tarpeeksi seksistä? Seikat, joista tiedät

15.10.2015 10:45 - Reija Saarinen

Seksi on olennainen osa suhdetta ja juuri sen vuoksi siihen kannattaa panostaa.

Parisuhteessa seksillä on suuri rooli. Sen vuoksi jokaisen pariskunnan tulisi keskustella siitä mahdollisimman avoimesti, sillä jos seksielämä sujuu, menee suhteessa muutenkin paremmin.

Mistä sitten tietää, että puhetta tärkeästä asiasta on ollut aivan liian vähän?

1. Et sää sängyssä sitä mitä haluat

Saattaa olla, että haluat pitkiä suudelmia ja helliä kosketuksia ennen kuin hyppäätte tositoimiin. Jos näin on, älä pelkää sanoa sitä. Jos et saa haluamaasi, johtuu se suurimmaksi osaksi siitä, että et ole antanut kumppanisi ymmärtää mitä todella tahdot. Kukaan ei voi tietää mitä toinen ajattelee, siksi avoin kommunikaatio on tärkeää.

2. Kumppanisi tekee jotain mistä et pidä

Jos taas kumppani päätyy kerta toisensa jälkeen tekemään jotain sellaista mistä et pidä, et ole ollut tarpeeksi suora. Jos hän tietäisi, että et pidä moisesta, ei hän varmastikaan tekisi sitä. Jos siis kesken lemmenleikkien tuntuu siltä, että jokin asia ei miellytä, sano se.

3. Olet turhautunut seksin jälkeen

Jos seksi saa sinut tuntemaan olosi turhautuneeksi onnen sijaan, on jotain mennyt vikaan. Saattaa olla, että haluaisit vaihtelua rutiineihin, mutta et ole tuonut toiveitasi esille. Kerro siis rohkeasti, jos haluat kokeilla uutta asentoa tai vaikka seksileluja. Hyvässä suhteessa moisten seikkojen paljastaminen ei ole hävettävää.

4. Teeskentelet orgasmin

Jos kerta toisensa jälkeen teeskentelet orgasmin, on syytä keskustelulle. Voit nimittäin aivan hyvin kertoa, mikä saa sinut syttymään ja mikä kultasi teko on omiaan lisäämään nautintoa. Kun saat tämän sanottua, voit itsekin rentoutua ja myös kumppanisi homma helpottuu, sillä hän tietää mitä tehdä.

5. Kyseenalaistat koko suhteen

Jos "huono seksi" saa sinut pohtimaan koko suhdetta, ei keskustelua ole käyty. Ei nimittäin ole mitään järkeä rikkoa muutoin hyvää suhdetta vain siksi, että ei kehtaa ottaa seksiä puheeksi kumppanin kanssa. Kun molemmat kertovat avoimesti toiveistaan, on seksielämä sujuvaa ja se taas näkyy usein positiivisesti myös suhteen muilla osa-alueilla.


Lue myös: 10 tilannetta, joissa seksin harrastaminen todella kannattaa

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat