Kuva: Fotolia

Pilaako seksin harrastaminen ystävyyden? Tutkimus selvitti totuuden

01.10.2015 12:45 - Heli Thoren

Katselitko kuumaa ystävääsi kahvikupin takaa himoiten ja mietit: millaista olisi harrastaa seksiä hänen kanssaan? Jos päätit haaveiluhetken soimaamalla itseäsi – et välttämättä ole oikeilla jäljillä. Tuoreen Archives of Sexual Behaviorissa julkaistun tutkimuksen mukaan seksi ei välttämättä nitistäkään ystävyyttä – ainakaan kaikilla.

Tutkimuksessa haastateltiin liki 400 yliopisto-opiskelijaa ja heiltä kysyttiin, miten seksiä harrastaneiden ystävien suhteelle oli kuumien puuhien jälkeen tapahtunut. Vaikka yleisesti ajatellaan, ettei seksi ainakaan helpota ystävyyden hoitoa, se ei välttämättä pidäkään paikkansa. Tutkimuksen mukaan nimittäin yli puolet säilytti ystävyytensä yhtä hyvinvoivana kuin ennen vaakamamboakin. Seksi ei siis välttämättä sotke välejä, mutta siinä on riskinsä.

Entä jos toinen ihastuu?

Jos toinen vällyissä painivista haluaa enemmän kuin toinen, lienee selvää, ettei fiilis seksin jälkeen ole hyvä. Vastanneista 30 prosenttia kertoi, että seksi pilasi ystävyyden – tai ainakaan suhde ei säilynyt yhtä läheisenä kuumien hetkien jälkeen. 19 prosenttia vastaajista myönsi ystävyyden päättyneen seksin harrastamiseen. Ennen haluille antautumista kannattaakin miettiä tarkkaan. Vaikka on mahdollista, että ystävyys kestää painin, siinä on riskinsä. Tutkijat tekivät havainnon, että sellaisissa ystävyyssuhteissa, jossa on välittävä ilmapiiri ja toisesta pidetään huolta, seksi ei välttämättä sotke välejä. Se, missä kohtaa tätä suhdetta voidaan sitten jo nimittää parisuhteeksi, ei tutkimus kerro.

Lähde: Womens Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat