Kuva: Fotolia

Sosiaalinen media voi tappaa luovuutesi: Muutamalla keinolla saat sen takaisin

20.11.2015 16:15 - Pauliina Jokinen

Välillä aistimme ovat niin ylikuormittuneita, ettei mikään tunnu sujuvan.

Nykypäivänä kaikki tieto on helppo saada käsiinsä heti: googlettamalla löytyy vastaus suurimpaan osaan ongelmista ja Facebookia selaamalla voit saada yhteyden kauan sitten kadonneeseen koulukaveriin tai sukulaiseen. Kaikki on vain muutaman klikkauksen päässä.

Samalla aistimme kuormittuvat ja toisinaan jopa ylikuormittuvat. Sosiaalisuus saattaa tuntua taakalta ja aina tavoitettavissa oleminen raskaalta. Joskus tekisi mieli vain kätkeä puhelin ja olla hiljaa.

Ja niin kannattaakin välillä tehdä välttääkseen some-ähkyn ja löytääkseen jälleen sisältään sen tyypin, joka keksii muutakin tekemistä hiljaisina hetkinä kuin puhelimen räpläämisen.

1. Aloita helpoimmasta: Laita puhelimesi lentokonetilaan yön ajaksi. Näin et herää yöllisiin viesteihin ja saat viestit vasta aamulla.

2. Päätä itse, milloin olet tavoitettavissa. Sinun ei tarvitse olla koko päivää kiinni puhelimessasi, vaan voit vastata viesteihisi työpäivän aikana muutaman kerran aamupäivällä ja muutaman kerran iltapäivällä.

3. Mieti, mitä voisit tehdä somen ulkopuolella. Usein parhaat hetket ovat silloin, kun et edes muista vilkaista puhelintasi. Lähde siis lenkille ilman, että julkaiset selfietä tai käy ravintolassa ystäviesi kanssa ja jätä puhelin käsilaukkuusi koko ajaksi.

4. Someton sunnuntai saattaa olla paras tapa vähentää sosiaalisen median käyttöä nopeasti. Laita puhelin äänettömälle, soita ystävät brunssille ja vedä villasukat jalkaan. Voiko mikään olla parempaa?

Pian huomaat käyttäväsi aivojasi jälleen luovemmin kuin aiemmin: Mitähän voisin laittaa ruokasi ja miten kattaisin pöydän? Löytäisinkö uuden lenkkireitin tai voisimmeko pelata porukalla lautapelejä?

Lue myös: Facebookiin tulossa muutos - auttaa parisuhteen päättymisen jälkeen

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat