Kuva: Fotolia

Yleinen tapa voi estää hyvän parisuhteen muodostumisen - ethän sorru?

31.03.2016 21:45 - Emma Ylistalo

Jos kaipaat vakavaa parisuhdetta, kannattaa kiinnittää huomiota kommunikaatioon.

Nykypäivänä on monia erilaisia tapoja olla yhteydessä. On sähköpostiviestit, puhelut, tekstiviestit ja Skype. Jos haluat saada hyvän parisuhteen, on aika alkaa kommunikoida oikealla tavalla ja oikealla työkalulla. 

Äänensävyä ei pysty lukemaan viesteistä. Tämä tarkoittaa sitä, että aivosi täyttävät äänensävyn lähetettyihin lauseisiin. Saatat siis helposti kuvitella toisen kirjoittamista viesteistä jotain muuta, mitä hän on tarkoittanut niillä. Liian usein tämä johtaa väärinkäsityksiin aiheuttaen vahinkoa suhteeseen. 

Jos haluat hyvän parisuhteen, viestien lähetttämistä kannattaa käyttää ainoastaan yhdenlaiseen kommunikaatioon, nimittäin logistiseen. Eli voit viestittää "Olen 10 minuuttia myöhässä" tai "nähdään pian lähikahvilassa", mutta muuten asiat kannattaa hoitaa puhumalla.

Suhteissa voidaan mennä pahasti vikaan viestejä lähettämällä. Kuinka siis korjata asia? Yksinkertaista: lopettakaa viestien lähettäminen. Viestien lähettämisen sijaan, sopikaa että soitatte. Näin myös huomaat nopeasti sellaiset kumppaniehdokkaat, jotka eivät ole valmiita vakavaan suhteseen.

Viestien lähettämisen vähentäminen on hyödyllistä suhteen jokaisessa vaiheessa, ensitreffeiltä aina avioliittoon saakka. Tunteiden kertominen viestillä on harvoin hyvä idea ja varsinkin vastauksen odottaminen viestiin saattaa aiheuttaa lisää ongelmia. Kommunikoikaa siis puhumalla ja jättäkää epämääräiset viestit pois suhteestanne.


Lähde: Women's Health

Lue myös: Psykologi kertoo: 3 asiaa, jotka vaikuttavat suhteen muodostamiseen

Kilpailut

Uusimmat