6 parasta asiaa, jotka voit hyvinvointisi eteen tehdä

06.09.2015 12:45 - Tiina Svensk

Pienillä muutoksilla ja positiivisella asenteella voi saavuttaa huomattavia tuloksia.

Omasta kehosta kannattaa pitää hyvää huolta, sillä hyvinvointisi vaikuttaa suoraan jokapäiväiseen onnellisuuteesi ja olotilaasi. Muutoksia kannattaa tehdä hiljalleen ja positiivisella asenteella:

1. Muuta asenteesi treeniä kohtaan: Ajatteletko treenaamista vain ja ainoastaan treeninä? Entä jos miettisit, kuinka paljon hyvää kehon liikuttaminen sinulle tekee, ja kuinka paljon saat energiaa treenaamisesta? Kun asenne treenaamista kohtaan muuttuu, luovut myös suorittamisesta. Saatat myös löytää lisää iloa treeniisi.

2. Syö tummaa suklaata: Kun mielesi tekee makeaa, valitse kaupan karkkihyllyltä tummaa suklaata, joka on vähintään 70 prosenttia kaakaosta. Anna itsesi herkutella hyvällä omatunnolla, sillä tummassa suklaassa on huomattavasti enemmän ravintoaineita ja vähemmän sokeria kuin maitosuklaassa.

3. Anna ihollesi paljon C-vitamiinia: Valitse ihonhoitotuotteet, jotka sisältävät runsaasti C-vitamiinia. Vitamiini pitää ihon kosteana ja nuorena pidempään.

4. Meditoi: Meditaatio tarkoittaa yksinkertaisesti pysähtymistä ja mietiskelyä. Hetken rauhoittuminen helpottaa stressinhallintaa ja rauhoittaa mieltä. Sinun ei tarvitse istua paikoillaan tuntikausia, jopa pari minuuttia päivässä riittää. Määrää voi kasvattaa hiljalleen, omaan tahtiinsa. 

5. Laita kasvikset etusijalle: Pyri syömään jokaisella aterialla kasviksia, ja syö salaatti aina ensin. Kun aloitat salaatista, et täytä itseäsi suurella lounaalla tai illallisella etukäteen.

6. Laita uni etusijalle: Uni vaikuttaa merkittävästi koko terveyteemme, joten unta ja sen laatua kannattaa vaalia. Kun huolehdit hyvistä yöunista, ennaltaehkäiset esimerkiksi stressiä ja sydän- ja verisuonisairauksia.


Lue myös: 8 tapaa, joita vahvat ihmiset noudattavat - lue ja inspiroidu

Lähde: Oprah

Kilpailut

Uusimmat