Haluatko tehostaa juoksuasi? Helpoilla vinkeillä poltat enemmän kaloreita

06.09.2015 09:15 - Senja Rapila

Juokseminen voi olla hyvä ja tehokas tapa pudottaa painoa. Voit kuitenkin joutua tilanteeseen, jossa paino ei putoa liikunnan määrästä riippumatta.

Oletko hemmotellut itseäsi ja nyt haluaisit tietää keinon jolla pystyt kuluttamaan enemmän kaloreita juostessasi? Tässä on muutamia vinkkejä joilla voit tehostaa kalorinpolttoasi.

Juokse ulkona

Jotkut tutkimukset osoittavat että keskiverto juoksija kuluttaa jopa viisi prosenttia enemmän kaloreita juostessaan ulkona, verrattuna juoksumatolla juoksemiseen. Juoksumatolla juokseminen on fyysisesti helpompaa, sillä alusta liikkuu allasi eikä sinulla ole tuulta vastuksena. Mitä lujempaa juokset ulkona, sitä suurempi vastus tuulesta tulee sinulle. Näin treenaat automaattisesti rankemmin.

Suuntaa mäelle 

Et välttämättä rakasta epätasaisessa maastossa juoksemista, mutta tietoisuus siitä kuinka paljon enemmän mäkijuoksu polttaa kaloreita, voi rohkaista sinua. Kun juokset mäkeä tai juoksumatolla ylöspäin, työskentelet rankemmin ja käytät enemmän lihaksiasi, kuin mitä käyttäisit juostessasi tasaisella alustalla. Poltat samalla jopa 10 prosenttia enemmän kaloreita.

Vältä tylsistymistä

Mitä pidempään juokset, sitä enemmän poltat kaloreita. Totta, mutta joskus pelkkä tylsistyminen kesken lenkin saa meidät lopettamaan juoksemisen. Keskity tekemiseesi: juostessasi yritä keskittyä maisemiin ja ääniin jotka ohitat mielummin kuin kuuntella vain lempimusiikkiasi. Vaihtele juoksunopeutta. Voit myös kokeilla juosta seurassa, jolloin matka voi taittua nopeammin.

Ajattele

Juokseminen voi auttaa tyhjentämään ajatuksiasi ja antaa aikaa keskittyä asioiden järjestelyyn: mitä ruokaa tehdä, aktiviteetteja lapsille tai ensi joulun lahjaideoita. Voit myös ottaa pienen muistikirjan mukaan taskuusi mikäli hyvä idea syntyy kesken treenin.

Lisää nopeutta

Intervalliharjoittelu on yksi tehokkaimmista treenimuodoista, jolla pystyt helposti tuplaamaan kalorinpolttosi. Kun juokset nopeammin, kroppasi työskentelee rankemmin ja polttaa enemmän kaloreita. Kasvatat myös samalla lihaksiasi ja parannat aineenvaihduntaasi, jolloin poltat enemmän kaloreita päivän mittaan.

Lue myös: Tuleeko juoksulenkillä seinä vastaan? 5 vinkkiä parempaa treeniin

Lähde: About Health 

Kilpailut

Uusimmat