Haluatko välttää turvotuksen tärkeänä päivänä? Yhdeksän asiaa, jotka kannattaa karsia ruokavaliosta
Turvotuksesta kärsivät usein ne ihmiset, jotka eivät syö säännöllisesti eikä ruokailussa ole rytmiä. Tuolloin vatsan bakteeritasapaino saattaa häiriintyä tietyistä raaka-aineista ja ruoista.
Karsimalla muutaman raaka-aineen ruokavaliostasi voit välttää turvotuksen ja ennaltaehkäistä karmeaa oloa. Daily Mail -lehti on listannut kymmen asiaa ja raaka-ainetta, jota erityisesti morsianten kannattaisi välttää ennen suurta päivää, jotta päivä onnistuisi parhaalla mahdollisella tavalla.
Purkan jauhaminen
Purkan jauhaminen kuljettaa ylimääräistä ilmaa vatsaan ja mahdolliset teolliset makeutusaineet voivat ärsyttää vatsaa.
Pavut
Erilaisten papujen syömistä kannattaa välttää muutaman päivän ajan ennen juhlia, jotta niiden aiheuttamat ilmavaivat pysyvät poissa.
Hiilihapolliset juomat
Vichy, siiderit ja limut kannattaa jättää suosiolla väliin, jos haluaa välttää turvonneen olon.
Uudelleen lämmitetty riisi
Ajattelitko syödä kiinalaisen ruoan jämät pikaisesti jääkaapista? Mieti uudelleen, sillä udelleen lämmitetty riisi saattaa lisätä kaasuja ja turvotusta.
Sipuli ja valkosipuli
Sipulit voivat lisäksi aiheuttaa kipuja, kivistystä ja jopa ripulin.
Roskaruoka
Ei varmasti ole yllätys, että höttöiset hiilihydraatit saavat vatsasi turpoamaan?
Kukkakaali
Myös parsakaali, kaali ja porkkana kannattaa karsia ruokavaliosta suosiolla.
Suola
Suolaiset ruoat keräävät nestettä elimistöön ja lisäävät turvotuksen tunnetta.
Alkoholi
Alkoholi vaikuttaa ruoansulatukseen ja saattaa turvottaa vatsaa.
Muista nauttia myös tarpeeksi vettä, sillä se pitää aineenvaihduntasi vilkkaana!
Lue myös: Selvinpäin juhliminen on uusi musta - alkoholiton trendi villitsee maailmalla
Lähde: Daily Mail