Punnitsetko itsesi tarpeeksi usein? Tutkimus selvitti, miten hyödyt siitä eniten

17.08.2015 15:45 - Senni Loikala

Vaa'alle asteleminen voi hirvittää, mutta tarttuminen härkää sarvista kannattaa. Tutkimus selvitti, miten usein painonsa tulee mitata ja kirjata muistiin.

Jos tahdot pudottaa painoa ja pysyä saavuttamissasi mitoissa, kannattaa sinun astua vaa'alle joka päivä. Silloin mahdollisuutesi nauttia aiempaa terveemmästä kropastasi on erityisen suuri, selviää tuoreesta yhdysvaltalaisen Cornellin yliopiston tekemästä tutkimuksesta. 

Tutkimusjakso kesti kaksi vuotta ja sen aikana tutkijat seurasivat ihmisiä, jotka tahtoivat pudottaa painoaan. Ihmiset, jotka pudottivat painoaan huomattavasti ensimmäisen vuoden aikana, ja punnitsivat itsensä päivittäin ja merkitsivät painonsa muistiin taulukkoon, pystyivät muita todennäköisemmin pysymään uusissa mitoissaan seuraavan vuoden aikana. 

Päivittäiset punnitsemiset ja painon kirjaaminen ylös ovat tärkeitä asioita, sillä tutkimuksen mukaan suurin osa ihmisistä saa 40 prosenttia pudottamastaan painosta takaisin vuoden sisällä ja viiden vuoden sisällä he ovat jälleen samoissa mitoissa, kuin ennen laihduttamista.

Realistinen käsitys toimii parhaiten

Ravitsemusasiantuntija Joy Bauer kommentoi TODAY-lehdelle, miksi puntarille asteleminen joka päivä on niin ratkaisevassa asemassa. 

- Vaaka on realistinen tarkastuksesi, ylivoimaisesti paras realistinen tarkastus. Se näyttää, missä oikein mennään. Se sytyttää ja kannustaa sinua jatkamaan kunto-ohjelmaasi, Bauer sanoo.

Tällöin painon kertyminen on helpompaa pysäyttää hyvissä ajoin, ennen kuin joudut aloittamaan kuntoremontin alusta.

Näin ollen meidän kannattaa astella rohkeasti vaa'alle joka päivä, vaikka hetken sydäntä kylmäisivät nopeasti liikkuvat kiloviisarit. 

Lue myös: Haluatko polttaa rasvaa? Tee 5 helppoa muutosta arkirutiineihisi

Lähde: TODAY

Kilpailut

Uusimmat