Rapistuuko kesäkunto aina syksyisin? Tee tästä vuodesta erilainen helppojen vinkkien avulla

26.09.2015 10:15 - Tiina Svensk

Iskikö treeni-into kesän rantakelien vuoksi loppukeväästä, ja säilyi kesäpäivien halki? Älä anna hyvin alkaneen kuntoilun loppua syyspäivien saapuessa.

Vaikka kesän aikana hellesäistä ei juurikaan nautittu, pitivät valoisat päivät varmasti treeni-intoa helposti yllä: kun mieli oli virkeä, jaksoi salillekin suunnata säännöllisesti.

Kun päivät pimenevät ja syyssateet saapuvat, alkaa meitäkin luonnollisesti väsyttää enemmän. Unen tarve kasvaa ja vireä olotila alkaa hiljalleen hiipua pois. Silti kuntoilua ei tulisi unohtaa, sillä se pitää energistä oloa takuuvarmasti yllä myös synkkinä syyspäivinä.

Päivitä kesän tapasi syksyyn

Jos napostelit tuoreita mansikoita tai kirsikoita kesällä suklaan sijaan, pidä kiinni terveellisistä valinnoistasi. Marjat eivät ole välttämättä enää satokaudessa mutta herkutella voit vaikka palalla tummaa suklaata.

Jos treenasit ulkona kesällä, nauti yhä raikkaasta ilmasta: annat samalla happea aivoillesi. Jos viileät säät eivät houkuttele ulos, valitse itsellesi syksyn innostavin ryhmäliikuntatunti tai treeniryhmä, joka pitää treenimotivaatiosi yllä.

Huomioi syksyn mieliteot

Ilmojen viiletessä mieli alkaa tehdä myös raskaampaa ruokaa - kesäpäivien salaattiateriat vaihtuvat lämpimiin illallisiin. Valitse kuitenkin viisaasti ja valmista itsellesi ruokaa, joka sulaa helposti. Kehosi ja ruuansulatuksesi kiittävät, kun hemmottelet niitä vihannessosekeitoilla ja itsetehdyillä jälkiruuilla.

Nouse ylös saman tien

Kesäisin sängystä oli helppo nousta valoisaan aamuun, mutta hämärinä syysaamuina houkutus jäädä nukkumaan on paljon suurempi. Nouse kuitenkin lämpimän peiton alta saman tien kun kello soi - huomaat pian, ettet ollut niin väsynyt kuin aluksi luulit.

Kun nouset heti ensimmäisellä herätyksellä, sinulla jää aikaa tehdä suunniteltu aamutreeni, joka antaa energiaa koko loppu päiväksi.

Pidä päiväkirjaa

Listaa ylös syömisesi. Kun pidät ruokapäiväkirjaa saatat huomata, mitä korjata jotta ehkäiset iltapäivän naposteluhetket ja illan herkuttelun. Syömisen tiedostaminen auttaa sinua myös tekemään terveellisempiä valintoja jokainen päivä.

Juo tarpeeksi

Kesäisin riittävästä nesteytyksestä on helppoa pitää huolta, mutta sama tapa kannattaa ylläpitää myös syksyisin. Yleensä nesteen tarve tuntuu ensimmäisenä näläntunteena, minkä vuoksi saatat syödä vaikka et tarvitsisi ruokaa.

Palkitse itsesi

Valitse, miten palkitset itsesi kun saavutat syksyn treenitavoitteesi. Pienet palkinnot pitävät motivaatiota takuuvarmasti yllä ja saavat jatkamaan kuntoilua talvellakin.

Arvosta terveyttäsi

Älä tuijota ainoastaan vaa'an lukemia, vaan nauti hyvästä, terveestä ja energisestä kropasta, josta huolehdit liikkumalla. Kun opit arvostamaan kehoasi, haluat pitää siitä parasta mahdollista huolta vuoden jokaisena päivänä.


Lue myös: Saako liikuntaa harrastaa, jos lihakset ovat kipeät edellisestä treenistä? Asiantuntija vastaa 

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat