Kuva: Fotolia

Seitsemän tapaa saada lyhyestäkin treenistä tehokas

26.03.2016 11:15 - Pauliina Jokinen

Jopa 20 minuutin treeni voi olla tehokas.

Jos aikasi on kortilla, kannattaa miettiä, miten treenaamisesta saisi parhaat tehot irti. Kun tiedät, mihin sinun kannattaa laittaa energiasi, et käytä sitä salilla tai lenkkipolulla turhuuksiin.

Löydä paras aika treenille

Ja pidä siitä kiinni. Kun löydät päivästä hetken, jolloin sinulla on eniten energiaa käytettävänäsi, kannattaa se käyttää hyväkseen. Jos halua hoitaa treenin pois alta jo aamusta, kannattaa salille tai lenkille suunnata heti herättyään. Jos puolestasi haluat heittää työstressin romukoppaan, voi pään tyhjentää työpäivän jälkeen liikunnalla.

Tee koko kehoa rasittavia harjoitteita

Tee liikkeitä, joissa treenaat montaa lihasryhmää kerrallaan. Jos et tiedä, mistä aloittaisit kokeile erilaisia punnerruksia, kyykkyjä tai kahvakuulatreenejä.

Minimoi lepoaika

Voit tehdä treenisi kolmen sarjoissa: Tee esimerkiksi 12 toistoa, siirry seuraavaan liikkeeseen ja siitä suoraan kolmanteen. Aloita kierros alusta ja toista se sitten vielä kertaalleen. Näin treenaat eri lihaksia samalla, kun muut lihasryhmät lepäävät. Minimoit samalla lepoajan, mutta sykkeesi pysyy ylhäällä.

Tee lepoajastasi merkittävä

Se sijaan, että makaisit lepopäivinä tai tv:tä katsellessasi aivan laakereillasi, voit esimerkiksi venytellä tai käydä kevyillä kävelylenkeillä.

Seiso

Tee lihaskuntoliikkeet seisaallaan. Näin joudut miettimään ja käyttämään lihaksiasi entistäkin enemmän sen sijaan, että makaisit tai istuisit penkillä.

Tee menevä soittolista

Tee tasan 20 minuuttia pitkä soittolista, josta saat tarvittavan energiapiikin. Näin keskityt enemmän ja tiedät ajan kulun.

Pyydä apua

Jos sinulla on jokin erityinen tavoite, kannattaa sen saavuttamiseen pyytää apua ammattilaiselta. Näin aikasi ei kulu salilla tai lenkkipolulla turhuuksiin, vaan osaat käyttää energiasi oikeisiin asioihin.

Lue myös: "Unettomuus vääristää muistoja" - kroonisella unettomuudella useita haittoja

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat