Kuva: Fotolia

Yleinen tapa heikentää seksin laatua - voi johtaa jopa impotenssiin

28.12.2015 17:15 - Tiina Svensk

Tuoreen tutkimuksen mukaan omat päivittäiset tavat kannattaa tarkastaa, jos haluaa nauttia hyvästä seksistä.

Seksin lukuisista positiivisista vaikutuksista on tietoa valtava määrä: tiedämme sen kohottavan mielialaa, suojaavan muistisairauksilta ja parantavan jopa unenlaatua. Daily Mail -sivusto uutisoi tuoreesta tutkimuksesta, jonka mukaan arkisilla tavoilla seksin laatuun voi vaikuttaa.

Tupakoinnin haittavaikutukset

Etenkin tupakoivien miehien kannattaa harkita päivittäistä savutteluaan. Sillä on muiden terveyshaittojen ohella vaikutus myös erektioihin - tupakointi voi johtaa jopa impotenssiin. Tupakointi nimittäin heikentää verenkierron tehokkuutta ja etenkin ääreisverenkiertoa, mikä on avainasemassa erektiossa.

Kun veri ei kierrä tehokkaasti sukupuolielinten alueelle, herkät solut kärsivät hapenpuutteesta ja kuolevat pois. Silloin solut muodostavat fibroottista, arpeutunutta kudosta. Arpeutunut kudos on vähemmän elastista, eikä se jousta yhtä paljon erektion aikana kuin normaali, terve kudos.

Elämäntavoilla merkitys

Seksin laatuun voi vaikuttaa myös muilla elämäntapavalinnoilla, kuten alkoholinkäytön minimoimisella ja liikunnalla. Daily Mailin uutisen mukaan tupakanpoltolla oli kuitenkin selkeä yhteys erektioiden laatuun, sillä se heikentää verenkiertoa myös kovettamalla verisuonia.

Tutkimuksessa viitattiin myös suomalaiseen tutkimustulokseen, jonka mukaan säännöllinen peniksen säännöllinen verenkierto oli oleellista hermosolujen säilymisen kannalta. Sen vuoksi myös säännöllistä seksiä ja masturbointia pidettiin erittäin tärkeänä terveyden kannalta.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat