Kuva: Fotolia

Mitä ihmettä? Mies poistettiin lentokoneesta matemaattisten muistiinpanojen takia

11.05.2016 13:15 - Joose Koskiranta

Talousprofessori ei tiennyt, että vieressä istuvan naisen mielestä hänen laskutoimituksensa voisi tulkita terrorismin suunnitteluksi.

40-vuotias talousprofessori Guido Menzio poistettiin American Airlinesin -lentokoneesta viime viikon torstaina terroriepäilyn vuoksi. Syy oli varsin outo.

Istuttuaan paikalleen Pennysylvanian yliopiston palkkalistoilla oleva mies alkoi tehdä muistiinpanoja. Hänen vieressään istuneella naisella heräsi epäilykset, kun hän näki Menzion kirjoittavan outoja merkkejä. Terroripelon takia nainen kertoi asiasta lentohenkilökunnalle.

Epäilyn takia Menzio päätettiin poistaa koneesta. Kun häntä kuljetettiin pois lentokoneesta, turvallisuusviranomaiset kuitenkin huomasivat, että oudot merkit eivät liittyneet millään tavalla terrorismiin, vaan matematiikkaan. Syytön professori kun oli tehnyt muistiinpanoja differentiaaliyhtälöistä, jotka liittyvät olennaisesti hänen työhönsä.

Äimistynyt mies vietiin takaisin paikalleen, ja matka saatiin aloitettua - noin kaksi tuntia aikataulusta myöhässä.  American Airlinesin tiedottaja Casey Norton kertoo, että osapuolet yrittävät selvittää väärinkäsitystä rauhallisissa merkeissä. 

Lue myös: Miten reagoit kuullessasi terrori-iskuista? Katso, koskettavatko kantaaottavat kuvat sinua

Lähde: Ekstra Bladet

Kilpailut

Uusimmat