Kuulostaako tutulta? 10 ongelmaa, jotka vain koiranomistaja ymmärtää

17.06.2014 14:10 - Karoliina Kotala

Jokainen koiranomistaja tietää, miten paljon iloa rakkaasta lemmikistä voikaan olla. Silti arki ei aina ole pelkkää ruusuilla tanssimista.

Koira tuo omistajansa elämään paljon iloa ja sisältöä, mutta se tuo mukanaan myös vastuuta ja vaatii toisinaan uhrauksia. Alla kymmenen tilannetta, jotka taatusti ovat tuttuja jokaiselle koiranomistajalle.

1. Lenkitykset säästä ja olosuhteista huolimatta

Olitpa sitten kuinka kipeä tai olipa sää kuinka kylmä ja sateinen, on koira vietävä aamulla ensimmäiseksi ulos tarpeilleen. Moni koira on tottunut myös tiettyyn rytmiin, joten useimmiten myös viikonloppuaamujen mahdollisuudet nukkua pitkään on syytä unohtaa.


2. Taloudelliset kulut

On hienoa, jos koira pysyy terveenä eikä eläinlääkäri- tai lääkekuluihin kulu suuria summia. Silti rahaa kuluu lemmikin elinaikana ainakin ruokiin, tarvikkeisiin, rokotuksiin ja matkusteluihin.


3. Karvoja on joka paikassa

Useimman koiran kohdalla karvanlähtö on arkipäivää ja karvoja löytyykin joka ikisestä vaatteestasi, huonekalustasi ja autosi istuimista. Toisinaan karvoja tuntuu löytyvän myös jokaisesta ruoastasi.


4. Kakkapussit

Koiranomistajan tunnistaa siitä, että joka ikinen takin tasku ja laukun mutka on täynnä kakkapusseja. Silti jokainen koiranomistaja on kokenut sen kiusallisen hetken, kun koira tekee tarpeensa ulos eikä mukana olekaan yhtäkään kakkapussia.


5. Kaiken jyrsiminen

Koiratalouksissa on tuttu tilanne se, että sukat ja lapaset katoavat mystisesti. Koiranomistaja osaakin aina vahtia mitä kaikkea koiran suuhun voi päätyä.


6. Jännittäminen muiden koirien kanssa

Monet koiranomistajat kokevat lievää jännitystä, kun vastaan tulee muita koiria. Onko toinen koira ystävällinen? Ja millainen ihminen on hihnan toisessa päässä? Lisäksi useimmiten koirien tutustuminen toisiinsa johtaa mittavaan hihnasolmuun, jota kumpikin koiranomistaja yrittää selvittää.


7. Yksin puhuminen

Moni koiranomistaja alkaa ajan saatossa jutella koirallee, ellei muuta niin ainakin osoittaakseen kehuja tai toruakseen. Vaikka tapa voi tuntua luonnolliselta, saattaa se herättää ihmetystä muissa ihmisissä.


8. Ovikelloon reagointi

Monessa taloudessa ovikellon soiminen aiheuttaa ainakin jonkinmoisen reaktion koirassa. Haukkuminen ja hyppely ovatkin ovikellon soidessa tuttuja juttuja.


9. Tilan valtaaminen

Moni koira nauttii paikastaan sängyssä tai sohvalla ja siihen vapauden saatuaan myös ottaa tilansa. Useimmiten lemmikki ei myöskään tunnu tajuavan omaa kokoaan ja isompikin karvaturri nauttii puolet pienemmän ihmisen sylissä istumisesta.


10. Syyllisyys

Jokaiselle koiranomistajalle tuttu tunne. Usein koiranomistajat joutuvat laittamaan lemmikin tarpeet etusijalle ajankäytön suhteen ja pitkän, uuvuttavankin päivän jälkeen on syytä muistaa, että kotona odottava koira on viettänyt koko päivän sisällä vain omistajaansa kaivaten. Surulliset, ovella katsovat silmät ovatkin tuttu näky monelle.

Lähde: The Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat