Unelmatyö vailla vertaa: 14-vuotias tienaa satoja euroja syömällä pikaruokaa web-kameran edessä

21.08.2015 13:15 - Reetta Haverinen

Pizzan, hampurilaisten ja mausteisten kanansiipien nauttiminen kotisohvalla on jo varsin mukavaa, mutta että siitä vielä maksettaisiin? Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta.

14-vuotias eteläkorealainen Kim Sung-jin ansaitsee viikkorahansa varsin erikoisella tavalla. Nuorukainen syö joka ilta omassa huoneessaan noutoruokaa web-kameran edessä ja nettoaa huimia summia ainoastaan filmatisoimalla omaa syömistään.

Kuulostaa ehkä erikoiselta, mutta aasialaiset ovat valmiita maksamaan siitä, että saavat iltaisin ruokaseuraa - vaikka se tarkoittaisi sitä, että illalliskumppani olisi tietokoneruudulla omaa nuudelikeittoaan lusikoiva tuntematon ihmispersoona. Ihmiset tapaavat seurustella chatin ja web-kameroiden avulla ruokaillessaan, jotta aterian nauttiminen ei tuntuisi niin yksinäiseltä.

Tuottoisa bisnes

Kim Sung-jin, jonka monet tuhannet ihmiset tuntevat verkossa nimellä Patoo, on yksi Afreeca TV -sovelluksen nuorimmista ja kuuluisimmista käyttäjistä. Muutama vuosi sitten erikoisen bisneksensä aloittanut nuorukainen tienasi muun muassa eniten katsojia keränneellä "ruokailujaksollaan" lähes tuhat euroa. Ei hassumpi summa siitä, että saa pureskella pizzaa tietokoneen ääressä!

Ruokaseuraa internetistä

Nuorukaisen perimmäisenä tarkoituksena oli hakea ruokaseuraa verkosta, mutta Kim Sun-jin ei tainnut arvata, että pian hänen livelähetyksiään seuraisi pian sadat, jopa tuhannet, muut aasialaiset. Nuorukaisesta on tullut oikea internetjulkkis ja hänet tunnistetaan jo kaduilla.

Yhteisöllinen ruokaileminen verkossa on varsin suosittu ilmiö eteläkorealaisten nuorten keskuudessa. Liveruokailuja välittävän Afreeca Tv:n sivuilla käy kuukausittain miljoonia ihmisiä. Milloinkohan ilmiö rantautuu Suomeen?


Lue myös: Syötkö usein muualla kuin kotona? Huonoja terveysuutisia

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat