Pysäyttävä kirjoitus leviää netissä: "Sinä hoikka nainen, joka kommentoit painoani kaupassa..."

01.01.2015 17:15 - Rea Tallgren

Joey Schleicher on amerikkalainen valokuvaaja ja neljän lapsen äiti. Lisäksi hän on ylipainoinen. Hänen kirjoituksensa pysäyttää miettimään, kuinka typerää on arvioida toista ihmistä pelkän ulkonäön perusteella.

Joey Schleicher on kurvikas perheenäiti, joka koki nöyryyttävän hetken ruokakaupassa. Pysäyttävässä kirjoituksessaan nainen muistelee tapahtunutta. Kirjoituksesta on tullut suunnaton nettihitti ja reilussa viikossa siitä onkin tykätty Facebookissa yli 125 000 kertaa. Referoimme kirjoituksen alle.

"Sinä hoikka nainen, joka kommentoit painoani kaupassa. Olin pannut sinut merkille, kun tulit ystäväsi kanssa viereeni vihannestiskille. Sinulla oli kauniit joogahousut jalassa. Katsoin tarkkaan puhelintani, sillä yritin pitää huolen, etten unohtaisi mitään kauppalistastani. Kenties luulit, etten kuulisi mitään, kun katson puhelintani.

Minä kuitenkin kuulin, mitä sinä sanoit. Sanoit, että on surullista, että minä olen niin lihava. Jatkoit, että on mukava nähdä lihavan naisen kerrankin ostavan vihanneksia. Sitten nauroit ja sanoit ystävällesi, että minun olisi syytä hankkia peili, jotta ymmärtäisin, miltä näytän.

Minä kuulin.

Mietin, mitäköhän olisit sanonut, jos olisit nähnyt minut vain muutamaa kuukautta aiemmin? Silloin painoin 45 kiloa enemmän. Enkä silti vihannut sitä miltä näytin, se ei ollut mielestäni surullista. Juoksin silloinkin asioilla neljän lapseni kanssa. Söin jo silloin paljon vihanneksia. Ja minulla oli myös peili - jo silloin.

Minä tiedän sinun huomanneen, että minä kuulin kommenttisi. Katsoin suoraan sinuun päin, kun sanoit kommenttisi peilin hankkimisesta. Tunnen oloni surulliseksi sen miehen puolesta, joka oli kanssasi. Hän painoi päänsä alas häpeästä, kun sanoit kommenttisi. Siksi minä hymyilin hänelle, kun hän katsoi minuun ja muodosti huulillaan anteeksipyynnön.

En tiedä, miksi sinun piti kommentoida minun ulkonäköäni. Miksi sinusta on surullista se, miltä minä näytän tai kuinka paljon painan? Vai ajatteletko sinä olevasi minua parempi ihminen, koska sinulla on hienot joogahousut? Jokainen meistä voi hankkia samanlaiset, usko pois.

Vaikka sinä selvästi yritit pahoittaa mieleni ja vaikka kommenttisi oli todella nöyryyttävä ja sai minulle pahan mielen, et onnistunut kuitenkaan varsinaisesti suututtamaan minua. Sait minut ymmärtämään entistä paremmin, että todellinen kauneus on sisäistä - ei ulkoista.

Tällä tahdilla minulla ei mene enää kauaa, että olen yhtä hyvässä kunnossa kuin sinä. Ja silloin, kun minä tulen joogahousuissani seisomaan satakiloisen naisen viereen ruokakaupassa, aion hymyillä ja tervehtiä häntä.

Minä en aio olla kuten sinä. En suostu siihen.

Minä en kanna kaunaa sinua kohtaan. Olen varma, että kohtaamme vielä, kenties jopa samassa kaupassa. Kenties minulla on silloin päälläni samanlaiset joogahousut kuin sinulla. Mutta ensi kerralla: ole hyvä ja pidä suusi kiinni.

Kunnioittaen, Joye"

Kerroimme aiemmin hätkähdyttävästä Facebook-päivityksestä, joka levisi netissä kulovalkean tavoin. Päivitys alkoi sanoilla "Sinä punkero, joka lenkkeilit minua vastaan..." Lue tuo koko pysäyttävä juttu tästä.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat