Kuva: Fotolia

Haluatko saada ylennyksen? 5 täsmäkeinoa, joilla saat esimiehesi huomaamaan potentiaalisi

01.01.2016 21:15 - Senja Rapila

Jos haaveilet ylennyksestä, kannattaa katsoa, mitkä asiat edesauttavat asiaa.

Ei ole koskaan liian myöhäistä näyttää pomolle, että on ylennyksen arvoinen. Ehkä olet ollut samassa asemassa viimeiset vuodet ja olet viimein valmis etenemään urallasi. Jos olet valmis ottamaan tämän suuren askeleen, sinun täytyy pitää huoli siitä, että pomosi näkee asiat samoin.

1. Olet joustava

Jokainen voi tehdä sen, mitä heidät käsketään tekemään. Jotta sinut voidaan ylentää, sinun täytyy joustaa enemmän kuin normaalisti. Sinun täytyy ottaa vastuuta ilman, että sinulta pyydetään mitään. Sinun täytyy näyttää, että olet valmis ottamaan riskejä. Sen teet parhaiten niin, että teet innovatiivisia ehdotuksia. Tämä on oiva tapa näyttää työetiikkaasi, energiaasi sekä taitojasi. Se antaa myös pomollesi kuvan, että olet valmis ottamaan suuremman vastuun itsellesi.

2. Et ole liian korvaamaton

Aina on tärkeää tehdä työt mahdollisimman hyvin, mutta on myös tärkeää, etteivät ihmiset näe sinua korvaamattomana omassa työtehtävässäsi. Jos joudut tähän ansaan, pomosi ei todennäköisesti halua ylentää sinua. Hän ei halua nähdä sitä vaivaa, että kouluttaisi jonkun muun tekemään tehtäviä, jotka sinä teet parhaiten.

3. Olet sosiaalisesti älykäs

Vaikka olisitkin temperamenttinen, onnistut hallitsemaan tunteitasi työpaikalla. Jos et pysty hallitsemaan tunteitasi, raivostut töissä tuon tuosta ja mökötät konfliktin ilmetessä, et lähetä hyvää signaalia pomollesi. Näin hän olettaa, että sinä et edes halua ylennystä. Kukaan ei halua olla tunnettu siitä, että ylensi epätasapainoisen ja lyhythermoisen ihmisen.

4. Puhut yrityksen kieltä

Pomot arvostavat kaikista eniten visiota. He rakastavat, kun osaat nähdä, mikä voisi tehdä heidän yrityksestään paremman. He arvostavat sitä, jos sinulla on uskaliaita ja hyviä ehdotuksia heidän yritykselleen. 

On myös tärkeää, että osaat kertoa siitä heidän kielellään. Sinun pitää opetella ammattisanastoa pomoasi varten, jotta osaat käyttää oikeita sanoja oikeassa yhteydessä. Tämä kertoo pomollesi, että olet kiinnostunut tekemästäsi työstä.

5. Et pelkää pyytää

Kaikki eivät halua ylennystä: Jotkut ihmiset ovat onnellisia siinä asemassa, missä he ovat olleet viimeisten viiden vuoden ajan. Jos et kerro pomollesi koskaan ylennyshaaveista, hän voi olettaa, että olet yksi näistä ihmisistä. 

Kun se oikea aika tulee, kerro pomollesi suoraan, että olet kiinnostunut ylennysmahdollisuudesta. On myös tärkeää, että sinulla on mielessäsi jokin työnkuva, mihin haluat tähdätä. Jos työnkuva sisältää taitoja, joita sinä et vielä osaa, viivästytä haaveitasi vielä hetken.

Lue myös: Stressitasot korkealla? 4 nopeaa keinoa helpottavat viimeisiä työpäiviä ennen lomaa

Lähde: Frobes

Kilpailut

Uusimmat