Hirveä uutinen: Ruotsissa malliagentit kyttäävät tyttöjä anoreksiaklinikoilta

19.04.2013 07:15 - Eeva Rajala

Suomessa on otettu järkyttyneenä vastaan tieto siitä, että malliagentit ovat päivystäneet Pohjoismaiden suurimman anoreksiaklinikan liepeillä värväämässä potilaista uusia malleja. 

Ruotsissa julkaistava Metro-lehti kertoo, miten malliagentit olivat lähestyneet 14 - 15-vuotiaita tyttöjä heidän ollessa kävelyllä klinikan pihalla. Kyseisen klinikan toiminnanjohtaja tuomitsee lehdessä täysin tällaisen toiminnan, missä tytöille lähetetään aivan väärä signaali. Lue juttu täältä! (Metro.se)

Asia kauhistuttaa myös suomalaisia anoreksiaklinikoita ja malliasiantuntijoita.

- Todella epäasiallista käytöstä ja välittää nuorille tytöille virheellisen viestin siitä, että itsensä näännyttämisessä olisi jotain positiivista, Syömishäiriökeskuksen toiminnanjohtaja Pia Charpentier sanoo Iltalehden printtiversiossa.

Asiaa kauhistelevat myös entinen malli Anne Kukkohovi ja mallimamma Laila Snellman. Kukkohovi ei usko, että Suomessa tapahtuisi näin ja tällaiset uutiset leimaavat hänen mukaansa ikävästi ammattimaista mallibisnestä. Snellman muistuttaa lehdessä, etteivät Suomessa mallitoimistot halua ottaa anorektisia tyttöjä töihin, sillä he eivät työllisty, ja anoreksiaan sairastuneen pyydetään lopettamaan työt.

- Aivan kamalaa. En voi uskoa, että tämä ala toimii tuolla tavalla. Kerrassaan pöyristyttävää, Snellman kertoo Iltalehdelle.

Lähteet: Iltalehti, Metro

Kilpailut

Uusimmat