Jaksa paremmin töissä: 6 vinkkiä työpäivää helpottamaan

06.08.2014 16:27 - Susanna Karttunen

Useille tulee aikoja, jolloin töissä oleminen stressaa sekä mieltä että kehoa. Tällöin voi kuitenkin helpottaa oloaan helpoilla konsteilla.

Monille työpäivä voi joskus olla väkinäistä puurtamista ja kellon tuijottelua. Kokeile seuraavia vinkkejä, jotta jaksaisit päivän paremmin.

Irtiotto lounastauolla

Lounastauolla kannattaa tehdä muutakin kuin vain syödä. Vähintään puolet tauosta kannattaisi käyttää esimerkiksi kävelyllä. On myös tärkeää syödä kevyt ja terveellinen lounas, sillä se vaikuttaa paljon jaksamiseesi päivän loppupuoliskolla.

Vähennä kahvinjuontia

Monet uskovat, että kahvin litkiminen pitkin päivää pitää heidät virkeinä. Tosiasiassa parin kahvikupin juomisen jälkeen ihminen ei tunne itseään kovinkaan paljoa energisemmäksi. Enemmänkin olo on tällöin hermostunut, hatara ja yllättävän väsynyt. Liika sokeri kahvissa voi myös saada olon tällaiseksi. Yksi kahvikuppi päivässä on ideaali määrä. Juo päivän mittaa myös tarpeeksi vettä.

Napostele hedelmiä

Sen sijaan, että odottelisit ruoka-aikaa saapuvaksi, kannattaa pitkin päivää napostella hedelmiä. Ne ovat terveellisiä ja antavat sinulle paljon tarvitsemaasi energiaa.

Sulje silmäsi

Saat rentoutuneemman olon, kun otat hetken päivästä, jolloin suljet muutamaksi minuutiksi silmäsi. Tämä sekä rentouttaa mieltäsi ja myös lepuuttaa silmiäsi.

Aseta päivän tavoitteet

On helpompi saada päivän työlasti tehtyä, kun asettaa työpäivälleen selvät konkreettiset tavoitteet.

Herkuttele

Pienen lempiherkkusi nauttiminen iltapäivällä auttaa jaksamaan puurtamaan päivän loppuun. Esimerkiksi muutama pala tummaa suklaata on terveellinen mutta mielialaa kohottava valinta.

Uutisoimme aiemmin vinkeistä, joiden avulla pystyt töissä hereillä. Artikkeliin pääset tästä.

Lähde: Be For Living

Kilpailut

Uusimmat