Nauti onnistuneesta hääpäivästä - lue kätevät vinkit suunnitteluun

05.09.2014 21:15 - Susanna Karttunen

Useimmilla morsiamilla on suuret odotukset hääpäivänsä suhteen. Onnistuneen juhlan takaamiseksi on järjestelyt aloitettava hyvissä ajoin ja vältettävä yleisimpien virheiden tekemistä.

Häiden järjestelyt eivät ole helppoa hommaa, etenkin jos vieraita on tulossa paljon. New York Post kokosi vinkkejä, joiden avulla tärkeästä päivästäsi tulee onnistuneempi. Suomensimme alle parhaat.

1. Älä kutsu enempää vieraita kuin sinulla on oikeasti varaa ottaa häihin. Ei kannata luottaa siihen, että joku ei kuitenkaan pääse tulemaan.

2. Älä kutsu kaikkia puolituttujasi siinä toivossa, että saisit enemmän lahjoja. Entisen naapurisi sisko tajuaa helposti motiivisi.

3. Jos sinulla on hääsuunnittelija, keskustele hänen kanssaan suoraan itse, äläkä anna esimerkiksi kaasosi hoitaa puhumista. Tällöin voit olla varmempi siitä, että olet suunnittelijan kanssa samalla linjoilla.

4. Kaupoissa kierrellessään törmää helposti moniin ihaniin koristeisiin, joiden saatat kuvitella sopivan häihisi. Älä kuitenkaan innostu ostamaan kaikkea näkemääsi, vaan mieti mitkä niistä oikeasti sopivat häittesi teemaan.

5. Älä anna morsiusneitojen valita omia mekkojaan aivan oman mielensä mukaan, sillä keskenään erilaiset mekot eivät välttämättä näytä hyvältä. Anna heille ohjeistusta mekon väritykseen, tyyliin ja pituuteen.

6. Älä anna häävieraille häälahjoina asusteita, joita haluavat heidän pitävän häissä. Tämä ei ole lahjojen antamista vaan vieraiden asustamista.

7. Älä jätä lahjalistaa tekemättä siinä toivossa, että vieraat antaisivat sinulle rahalahjoja. Tällä tavoin saatat häiden jälkeen huomata, että kaappisi ovat täynnä tavaroita, joita et tule koskaan tarvitsemaan. Kutsussa voit mainita asiallisesti, että rahalahjat ovat toivottuja.

8. Häävalmistelut kannattaa aloittaa tarpeeksi aikaisin. Monet morsiamet ovat hääpäivänään aivan uuvuksissa, koska viimeinen kuukausi on ollut niin stressaava. Aloita valmistelut jo puoli vuotta etukäteen, jotta voit nauttia tärkeästä päivästäsi täysillä.

Uutisoimme aiemmin vinkeistä, joiden avulla voi säästää rahaa häävalmisteluissa. Lue artikkeli täältä.

Lähde: New York Post

Kilpailut

Uusimmat