Naistenlehden vaikuttava kansikuva pysäyttää: "Merkittävin ihminen, jonka olen tavannut"

30.06.2014 16:08 - Minna Talstila

Naistenlehtien kansissa nähdään tyypillisesti supermalleja ja viihdemaailman tähtiä, mutta australialaislehti The Australian Women's Weekly päättikin viimeisimmässä numerossaan lähteä eri linjalle - erittäin kunnioitettavalle sellaiselle.

The Australian Women's Weeklyn tuoreessa kannessa nähdään 26-vuotias Turia Pitt, jonka iho paloi 65-prosenttisesti kolme vuotta sitten. Pitt syttyi palamaan maastopalon vuoksi juostessaan ultramaratonia Australiassa. Nainen kävi turman jälkeen läpi sata leikkausta ja hän vietti yli 860 päivää sairaalassa taistellen henkensä puolesta. 

Nykyään Pitt on movivoiva puhuja ja kirjoittaja. Hän on myös yksi Women's Weeklyn tuomareista, jotka valitsevat vuosittain Tulevaisuuden nainen -stipendin saajan. Pittistä otettiin kuvia hänen tuomarin pestinsä vuoksi, ja päätoimittaja päätti laittaa naisen kuvan heinäkuun numeron kanteen. 

- Kaikki yritykset kuvailla Turian lumoavuutta ja kauneutta tuntuvat hukkuvan latteuksiin ja kliseisiin. En ole koskaan tavannut yhtä merkittävää ihmistä, päätoimittaja Helen McCabe selittää. 

Pitt itse pitää kannessa esiintymistä suurena kunniana ja hän uskoo, että sillä voi olla vaikutusta yleisiin kauneuskäsityksiin. 

- Mielestäni kansikuva viestii, että itsevarmuus on kauneutta. On olemassa paljon kauniita naisia, joilla ei ole itsevarmuutta, Pitt pohtii.

Pittin kuva on saanut paljon kehuja Instagramissa ja sitä sanotaankin kommenteissa muun muassa parhaaksi kansikuvaksi ikinä.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat