Lesbojen ja heteroiden palkoissa on hurjia eroja

19.12.2014 14:15 - Senni Loikala

Tuore tutkimus otti selvää, miten seksuaalinen suuntautuminen näkyy palkassa. Tulokset vaihtelevat maittain, mutta monessa maassa erot ovat yllättävän suuria.

Tuoreen tutkimuksen mukaan lesbot tienaavat monissa maissa enemmän kuin heteronaiset. Kaikista suurin ero on Yhdysvalloissa, jossa lesbot ansaitsevat 20 prosenttia enemmän palkkaa kuin heterot.

Myös Euroopassa lesbojen ja heteroiden tulotasoissa on eroja. Saksassa lesbot saavat keskimäärin 11 prosenttia heteroita enemmän palkkaa, kun taas Iso-Britanniassa sama luku on kahdeksan prosenttia ja Alankomaissa kolme prosenttia. Ruotsissa ja Ranskassa tuloeroja ei löydetty.

Puolestaan Kreikassa lesbot tienaavat kahdeksan prosenttia vähemmän kuin vastakkaiseen sukupuoleen suuntautuneet. Karuin tilanne on Australiassa, jossa heidän palkkapussinsa on 28 prosenttia pienempi.

Homomiehet ja lesbot, jotka ovat avoimia seksuaalisuudestaan työpaikalla, ovat tyytyväisempiä työhönsä kuin seksuaalisen suuntautumisensa salaavat ihmiset. Silti heidän työhyvinvointinsa ei ole yhtä hyvä kuin heteroilla.

Tutkija Nick Drydakisin mukaan lesbojen korkeampi tulotaso monissa maissa voi selittyä sillä, että he tietävät nuoresta iästä lähtien, etteivät tule elämään perinteisessä naisen ja miehen avioliitossa. Se saattaa vaikuttaa uravalintaan, hyvin palkatuille aloille hakeutumiseen, halukkuuteen tehdä pidempiä työpäiviä ja tahtoon jatkaa opiskeluita pidemmälle. Drydakisin mukaan lesbot saattavat hakeutua muita useammin miesvaltaisille aloille, jotka ovat paremmin palkattuja.

Yhä kaikista parhaiten tienaavat heteromiehet. 

Seuraava artikkeli: Lapsena kiusatulla Mr. Gay World -voittajalla on tärkeä missio

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat