Testosteronipiikit pelastivat miehen elämän: "Olin vankina 11-vuotiaan kropassa"

13.05.2015 20:45 - Senni Loikala

Brittiläisellä Danny Maylla on harvinainen oireyhtymä, jolle hän sai diagnoosin vasta 25-vuotiaana. Sen jälkeen hänen elämänlaatunsa ja itsetuntonsa ovat parantuneet valtavasti.

Kun brittimies Danny May meni 18-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi syömään ravintolaan vanhempiensa kanssa, tarjoilija antoi hänelle lapsille tarkoitetun ruokalistan.

Tarjoilija erehtyi luulemaan Dannya pikkulapseksi, koska tämä oli tuolloin vielä tavallista pienikokoisempi.

Nykyään 30-vuotias baarimikkona työskentelvä Danny on kokenut muodonmuutoksen sen ansiosta, että hän sai diagnoosin viisi vuotta sitten: hänellä on harvinainen kallmannin oireyhtymä, minkä vuoksi hänen kehonsa ei tuota testosteronia.

Utelut pienestä koosta olivat ikäviä

Murros- ja teini-ikä oli vaikeaa aikaa Dannylle, joka oli aina kaikista lyhyin ja hintelin. Hän ei voinut olla vertailematta itseään muihin.

- Kaikki muut ympärilläni kasvoivat, mutta minä en. Tunsin olevani vankina 11-vuotiaan pojan kropassa. Olin huolissani, että tulisin pysymään aina lapsena, hän kertoo.

Pienikokoisuus vaikutti nuorenmiehen itsetuntoon eikä hän sen takia uskaltanut haaveilakaan tyttöystävästä. Täysi-ikäiseksi tultuaan hän kävi aluksi ystäviensä kanssa ulkona bilettämässä.

- Ystäväni alkoivat käydä ulkona. Inhosin sitä, kun minulle esitettiin kysymyksiä koostani ja portsarit kyselivät alituisesti henkkareitani, Danny sanoo.

Dannyn pienikokoisuus keräsi huomiota, jota hän ei tahtonut. Nuorimies alkoi vetäytyä kuoreensa.

- Suljin itseni kaiken ulkopuolelle ja pysyin sisällä sen sijaan, että olisin viettänyt aikaa ystävien kanssa. Minusta tuli yksinäisempi ja tarkkailin enemmän itseäni.

Supersankarin vartalo

Diagnoosin saamisen jälkeen elämä helpottui. Dannylle määrättiin säännölliset testosteronipiikitykset, joita hän vieläkin käy ottamassa joka toinen viikko. 

Miessukuhormonin lisäksi Danny on alkanut myös treenaamaan. Hän käy säännöllisesti salilla ja tulokset kropassa näkyvät lihaksikkaana ja maskuliinisena ulkomuotona. Entiset tutut eivät enää tunnista Dannya, kun hän tulee kadulla vastaan.

- Kovan työn jälkeen minulla on supersankarin vartalo, mies iloitsee.

Nykyään muisto 18-vuotissyntymäpäiviltä ravintolasta ei tunnu enää niin pahalta.

- Nykyään voin nauraa sille, mutta silloin otin sen raskaasti. Ruokalista oli alle kymmenenvuotiaille lapsille.

Pääset katsomaan kuvia Dannysta ennen ja jälkeen diagnoosin täältä.

Lue myös: Nuori kehonrakentaja tahtoo päihittää siskonsa: "Jos hän tekee 12 toistoa, minä teen 15"

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat