Kuva: Fotolia

Lukion oppikirjan kansikuva leviää netissä - tapahtuiko kustantajalla aivopieru?

23.05.2016 18:15 - Senni Loikala

Kannessa nähdään viisi nuorta opiskelijaa ja jokainen pitelee käsissään kirjaa. Tarkempi katsaus osoittaa, että kuvassa on hämmentävä ristiriita.

Netissä leviää vauhdilla valokuva lukion oppikirjan kannesta, jossa viisi nuorta opiskelijaa poseeraavat kirjat käsissään. Nopeasti katsottuna kuvasta ei välttämättä oivalla, mikä siinä on vialla.

Kuvan Twitteriin ladannut nuorukainen tiivistää havaintonsa tavalla, joka saa hehkulampun syttymään päässä: ”Miten v*tussa on mahdollista, että heillä on jo oppikirjat käsissään, jos he vasta poseeraavat sen kuvauksissa?

Näin ollen oppikirjan kannessa nuoret poseeraavat käsissään kirjat, joissa heidän on jo heidän kuvansa, vaikka heistä vasta otetaan kuvaa oppikirjan kantta varten. Tiedossa ei ole, onko kirjan kustantajalla tapahtunut niin sanottu "aivopieru" vai onko kyseessä tarkoituksellinen ratkaisu.

Kuva ladattiin sosiaaliseen mediaan torstaina. Maanantaihin mennessä sitä on uudelleentwiitattu reilu 72 000 kertaa ja siitä on tykätty yli 93 000 kertaa.

Lue myös: Oppilaan koevastaus leviää netissä - opettaja pyysi laskemaan painoindeksin

Lue myös: 7-vuotiaille tarkoitettu matematiikantehtävä hämmentää aikuisiakin - osaatko sinä ratkaista?

Lue myös: Opettaja pyysi oppilaita kertomaan salaisuutensa - sai kuulla sydämen särkeviä tunnustuksia

Kilpailut

Uusimmat