Poliisin jakama kirjoitus koulukiusaamisesta puhuttelee: Minkä päätöksen sinä teet?

13.08.2014 11:57 - Reija Saarinen

Helsingin poliisin jakama teksti herättää lukijassaan suuria tunteita.

Nyt eletään taas niitä aikoja, kun pienet ja vähän suuremmatkin koululaiset suuntaavat jälleen opintielle. Ikävä kyllä kaikille kouluun palaaminen ei ole iloinen asia. Kiusaaminen on edelleen ikävä kyllä osa monen koululaisen arkea ja siksi siihen tulee puuttua. Helsingin poliisi jakoi tänään Facebookissa kuvan, joka kiteyttää tärkeän asian muutamaan lauseeseen.

Lue herättelevä teksti alta ja tee oma päätöksesi.

"Kiusasit luokkalaistasi koulussa. Eihän se nyt niin paha juttu ollut. Nauroit mukana, kun muut piilottelivat hänen tavaroitaan ja veitte yhdessä hänen puhelimensa. Jokainen koulupäivä alkoi tämän kaverin pilkkaamisella. Se tuntui hauskalta ja kaikkihan sitä tekivät.

Tämän tarinan kaveri teki itsemurhan muutama vuosi sitten, 14-vuotiaana. Hän pelkäsi joka päivä. Viimeiseen puoleen vuoteen hänelle ei ollut enää yhtään ystävää, eikä hän enää jaksanut. Hän jätti vain lapun, "Kohta minua ei enää kiusata." Emme halua, että tämä tarina toistuu.

Päätä nyt, ettet Sinä lähde mukaan kiusaamiseen. Ole vahva ja puutu siihen. Jos sanat "Nyt riittää, lopeta" eivät tehoa, ilmoita asiasta opettajalle. Opettajat eivät nimittäin näe kaikkea. Ota askel eteenpäin ja puhu asioista heille tai vanhemmille.

Kiusataanko sinua? Et ole yksin. Puhumalla saat apua. Aivan kuten opettajasi, mekään emme näe kaikkea, mutta haluamme silti auttaa, sillä KOULUKIUSAAMINEN ON RIKOS.

Törkeä kunnianloukkaus, pahoinpitely, näpistys, varkaus, vahingonteko jne. Lista on pitkä."

Kuvan kommentteineen voit katsoa täältä. Voicen kolumnisti Rea kirjoitti aiemmin kiusaamisesta ja siitä, miten siihen voisi puuttua. Lue tuo kirjoitus tästä.

Lähde: Helsingin poliisin Facebook-sivu

Kilpailut

Uusimmat