Kuva: Fotolia

Mies, voit tehdä itsetyydytyksestä entistäkin nautinnollisempaa - lue yksinkertaiset vinkit

26.02.2016 22:45 - Iiro Myllymäki

Monet meistä pohtivat, miten voisimme tuottaa seksikumppanille suuremman tyydytyksen. Vähintään yhtä tärkeää on tehdä tutkimusmatkaa henkilökohtaisiin nautintoihin.

Itsetyydytys tekee tutkitusti hyvää niin fyysiselle kuin psyykkisellekin terveydelle. Harvoin suomme kuitenkaan ajatuksia sille, miten voisimme kehittyä paremmiksi tässä nautinnollisessa harrastuksessa. Kaikkiin miehiin päteviä neuvoja on mahdoton antaa, sillä ihmiset kiihottuvat hyvin eri tavoilla. Seksuaaliterapeutit Vanessa Marin, Kat van Kirk ja Spring Chenoa Cooper ovat kuitenkin antaneet Men’s Journal –lehdelle muutamia kokeilun arvoisia kikkoja, joilla oman käden kanssa vietettävästä laatuajasta saa vieläkin laadukkaampaa.

1. Vaihtele tekniikkaasi

Jos masturboinnissa jumittuu vain tiettyyn otteeseen ja rytmiin, voi käydä niin, että muunlaisista stimuloinneista on hankala saada tyydytystä. Kannattaa siis rohkeasti kokeilla uutta, esimerkiksi vaihtaa kättä ja otteen voimakkuutta. Marin neuvoo myös vähentämään pornon katsomista ja keskittymään pelkkiin oman kehon tuntemuksiin sekä ottamaan seksileluja mukaan sessioihin.

2. Hidasta tahtia

Van Kirkin mukaan monet miehet oppivat saattamaan itsetyydytyksen loppuun nopeasti ja vaivihkaa. Tällä voi olla yhteys jopa erektiohäiriöön ja enneaikaiseen laukeamiseen kumppanin kanssa harrastettavassa seksissä. Kun omistaa masturboinnille lisää aikaa, voi harjoitella pitkäaikaisen kiihotuksen ylläpitämistä keskeyttämällä stimuloinnin juuri ennen laukeamista. Tämän oppimisesta seksikumppani iloitsee varmasti, kun petipuuhat eivät pääty ennen aikojaan.

3. Käytä liukuvoidetta

Liukasteella voi ehkäistä hiertymien syntymistä. Lisäksi liukuvoiteet voivat lisätä stimulaatiota ja tuovat uudenlaisen tunteen kosketteluun. Voiteita on monenlaisia, ja kannattaa rohkeasti kysyä erotiikkaliikkeen myyjiltä suosituksia.

4. Mieti, miksi masturboit

Jos itsetyydytyksellä pyrkii pakoon yksinäisyyden ja ahdistuneisuuden tunteilta, kannattaa pysähtyä miettimään pitäisikö kyseisiä tunteita käsitellä muutenkin. Itsetyydytys on silloin terveellä pohjalla, kun siitä ei tule hallitseva pakkomielle vaan se pysyy aidosti nautinnollisena hupina.

Lue myös: Kuinka masturboiminen vaikuttaa seksielämääsi?

Lähde: Men's Journal

Kilpailut

Uusimmat