Maailman helpoin tapa pitää lihakset kunnossa löytyi - ei vaadi liikkumista

31.12.2014 16:15 - Senni Loikala

Tuore tutkimus selvitti keinon, jolla voi pitää muskelinsa kunnossa liikuttamatta evääkään.

Laiskoja liikkujia saattaa ilahduttaa tuore amerikkalaistutkimus. Sen mukaan lihaksia voi estää surkastumasta pelkän mielikuvaharjoittelun avulla.

Aiemman tutkimuksen mukaan lihasvoimaa on mahdollista parantaa jopa 35 prosentilla vain miettimällä treenaamista. Uusi tutkimus on kuitenkin ensimmäinen, joka todistaa mielikuvaharjoittelun hidastavan tai jopa pysäyttävän liikkumattomuudesta johtuvan lihaskadon.

Neurophysiology-lehdessä julkaistuun tutkimukseen otti osaa terveitä ihmisiä, joiden toinen käsi laitettiin tukisiteeseen neljäksi viikoksi. He eivät pystyneet liikuttamaan paketoitua kättä.

Ihmiset jaettiin kahteen ryhmään, joista toinen kuvitteli tekevänsä rankkoja lihasharjoitteita 11 minuutin ajan viidesti viikossa. Toinen ryhmä istui paikallaan saman ajan.

Kun tukisiteet poistettiin, istuneiden ihmisten ryhmässä käden lihakset olivat surkastuneet keskimäärin 45 prosenttia. Puolestaan heidän, ketkä olivat miettineet tekevänsä lihasharjoituksia, muskelit olivat tulleet vain 24 prosenttia heikommiksi.

- Tutkimuksemme mukaan mielikuvitustreenit voi olla varteenotettava keino ehkäistä tai hidastaa lihaksia tulemasta heikommiksi, kun terveysongelma rajoittaa ihmisen liikkuvuutta, tutkija Brian Clark selvittää.

Vaikka oikea liikunta päihittää mielikuvatreenaamisen, voi siitä tutkimuksen perusteella päätellä olevan hyötyä myös heille, ketkä eivät jaksa juosta yhtenään salilla.

Seuraava artikkeli: Treenaa itsellesi sixpack kielesi avulla

Lähde: Spring

Kilpailut

Uusimmat