Joogatunti ei suju aina mutkitta - vältä nolot mokat

26.09.2014 14:28 - Susanna Karttunen

Väljät vaatteet, ikävät krampit ja vessassa juokseminen eivät usein auta mielenrauhan saamisessa joogatessa.

Joogaaminen voi olla ihana tapa rentoutua, mutta erilaiset kommellukset voivat nopeasti karkottaa saavutetun mielenrauhan. Shape Magazine kokosi kolme yleisintä joogamokaa ja miten ne voi välttää.

Pukeudu tiukkoihin vaatteisiin

Monet ensikertalaiset tulevat joogatunnille tavanomaisissa liikuntavaatteissaan. Ensimmäisessä kumarrusliikkeessä he saavat kuitenkin huomata, että alas valahtavan paidan vuoksi koko tunti menee vaatteiden asentoa korjaillessa.

Muista välttää myös väljiä shortseja. Kyykistyessä tai leveähaaraisessa asennossa vierustoverit saattavat nähdä sinusta vähän liikaa.

Ehkäise krampit

Ei ole hauskaa joutua keskeyttämään liikkeiden tekeminen kramppaavan jalan vuoksi. Suonenvedot voit ehkäistä huolehtimalla nestetasapainostasi ja juomalla vettä tarpeeksi pitkin päivää. Myös banaanin syöminen ennen tuntia voi auttaa.

Syö oikein

Välipala kannattaa syödä tuntia ennen joogaamista. Aterian kannattaa olla kevyt ja helposti sulava, esimerkiksi smoothie, kourallinen pähkinöitä, energiapatukka tai banaani.

Jos syöt liian vahvasti, saatat huomata joutuvasi juoksemaan vessaan kesken joogatunnin. Jos tunti alkaa lounaan tai illallisen jälkeen, karsi ateriastasi kaasupitoiset ruoat, kuten pavut ja parsakaali. Kanssasi joogaavat arvostavat tekoasi.

 

Uutisoimme aiemmin suomalaisen saunajoogan valloittavan maailman. Artikkeliin pääset tästä.

Lähde: Shape

Kilpailut

Uusimmat