Sosiaalinen media on nuorille tytöille suurin ulkonäköpaineiden aiheuttaja

16.02.2015 09:30 - Reija Saarinen

Tuoreen valtakunnallisen kyselytutkimuksen mukaan yli puolet 12-19 -vuotiaista suomalaistytöistä kokee sosiaalisen median aiheuttavan ulkonäköpaineita.

Tuoreen tutkimuksen mukaan sosiaalinen media on suurin yksittäinen ulkonäköpaineiden aiheuttaja. Se on selkeästi merkittävämpi kuin esimerkiksi mainonnassa esiintyvät julkisuudenhenkilöt ja mallit tai ystävät, seurustelukumppani tai perhe. Tutkimuksen toteutti TNS Gallup Dove-tuotemerkin toimeksiannosta.

Kyselytutkimus osoitti 12-19 -vuotiaiden tyttöjen kokevan säännöllisesti tyytymättömyyttä omaa ulkonäköään kohtaan.Tyytymättömyyttä kokevien osuus 12-15 -vuotiaissa on 75 % ja 16-19 -vuotiaissa jopa 93 %.

-  Sosiaalinen media näyttäisi samanaikaisesti sekä aiheuttavan ulkonäköpaineita että luovan ainutlaatuisen mahdollisuuden positiivisen palautteen antamiselle, kertoo Brand Manager Nea Leinonen.

Kyselytutkimuksen mukaan nuoret tytöt tuottavat sosiaaliseen mediaan eniten selfieitä, ja niitä julkaisee jopa 75 % 12-19 -vuotiaista nuorista. Ulkonäkö on merkittävässä roolissa selfiessä: 60 % nuorista tytöistä pitää tärkeänä sitä, että näyttää kuvassa mahdollisimman hyvältä. Sosiaalisesta mediasta saadun ikävän palautteen seurauksena 11 % tytöistä on alkanut pitää itseään aiempaa vähemmän viehättävänä.

Kilpailut

Uusimmat