Kuva: YouTube

Opettaja sai totaalisen hermoromahduksen kesken tunnin: "Tulette ammutuiksi!"

18.11.2016 14:15 - Senni Loikala

Peruskoulun opettaja sai täydellisen hermoromahduksen kesken oppitunnin ja joutui irtisanotuksi. Tällä kertaa tilanne sattui Yhdysvalloissa.

Jälleen yksi opettaja on saanut raivokohtauksen peruskoulun oppilaille ja joutunut irtisanotuksi välikohtauksen seurauksena. Tällä kertaa näin ei kuitenkaan tapahtunut Suomessa, vaan Yhdysvaltojen itärannikolla, Baltimoren kaupungissa.

Tälläkin kertaa teini-ikäiset oppilaat olivat kuvanneet opettajan raivokohtauksen videoksi, jonka he myöhemmin julkaisivat netissä.

Videolla opettaja kutsuu oppilaita idiooteiksi ja kehottaa oppilaita kouluttautumaan. Hän huutaa heti perään, että oppilaat tahtovat kuitenkin lähteä rikolliselle tielle ja ovat lopulta ihmisiä, jotka "tulevat ammutuiksi." Opettaja käyttää raivotessaan myös erittäin rasistista neekeri-sanaa.

Yhdysvalloissa on viime vuosina noussut julkisuuteen useita tapauksia, joissa poliisi on ampunut tummaihoisia henkilöitä kyseenalaisin perustein. 

Katso alta CNN:n julkaisema video opettajan raivokohtauksesta. Itse tilanne alkaa videolla kohdassa, jossa aikakoodi on 0:08. Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

W Usa 9 -sivuston mukaan koulun johto on perustellut julkisesti opettajan irtisanomista. Tässä on ote kyseisestä lausunnosta:

Me olemme sitoutuneet luomaan positiivisen ja oikeudenmukaisen opiskeluympäristön kouluyhteisöissämme, joissa kaikkien tulee tuntea itsensä tervetulleiksi, kannustetuiksi ja arvostetuiksi. Minkäänlaista syrjivää käytöstä ei sallita missään muodossa.

Opettajien raskas ja henkisesti rasittava työ on ollut syksystä asti otsikoissa myös Suomessa. Lokakuussa Lahdessa Kärpäsen koulussa sattui välikohtaus, jonka seurauksena raivokohtauksen saanut opettaja menetti työnsä. Irtisanomisesta uutisoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat.

Lue myös: Suomalaisten opettajien arki on helvettiä - koulunkäyntiavustajan teksti leviää Facebookissa

Lue myös: Äiti ei saanut teiniään ylös sängystä - lähetti opettajalle nokkelan viestin

Lue myös: Opettajan uusi läksykäytäntö ihastuttaa: "Tehkää asioita, joilla on vaikutusta koulumenestykseen"

Lähde: W Usa 9

Kilpailut

Uusimmat