Pysäyttävä video leviää netissä: "Äiti älä pelkää, down-lapsestasi tulee onnellinen"

17.03.2014 10:46 - Rea Tallgren

Perjantaina vietetään kansainvälistä Downin syndrooma -päivää. Sen kunniaksi on nyt julkaistu video, jolla down-lapset kertovat elämästään.

Eräs odottava äiti lähetti Coor Down -järjestölle sähköpostin, jossa hän kertoi saaneensa tietää odottavansa down-poikaa.

"Minua pelottaa. Millaisen elämän lapseni tulee samaan?"

Järjestö teki vastauksen kauniin videon muodossa, jossa down-lapset ja nuoret itse kertovat omasta elämästään ja siitä, millaista se on.

- Rakas tuleva äiti. Lapsesi tulee oppimaan puhumaan, ja hän voi kertoa sinulle, kuinka paljon sinua rakastaa, yksi videon ihmisistä kertoo.

- Aina kaikki ei tule omaan helppoa. Joskus saattaa olla todella vaikeaakin. Mutta eikö sellaista ole jokaisessa perheessä? videolla kysytään.

Video pysäyttää miettimään, kuinka arvokkaita me kaikki olemme ja kuinka jokaisella meistä pitäisi olla oikeudet samoihin asioihin. Videon loppu tuo kyyneleet silmiin.

- Sinun lapsestasi tulee onnellinen. Ja niin tulee myös sinusta. Eikö niin äiti? kysyvät videolla esiintyvät lapset, jonka jälkeen äidit ottavat heidät hellään syleilyynsä.

Videon voit katsoa alta.

Kansainvälistä Downin syndrooma -päivää vietetään vuosittain maaliskuun 21. päivä. Uutisoimme aiemmin myös pysäyttävästä kuvasta, joka kiersi netissä kasvattamassa tietoisuutta kehitysvammaisuudesta. Tuon kuvan voit katsoa tästä.

Kilpailut

Uusimmat