Kuva: Fotolia

Paras tapa saada asioita aikaiseksi: 100 vuotta vanha kikka toimii edelleen

26.08.2016 09:45 - Emma Ylistalo

1900-luvun bisneskonsultin keino toimii nykypäivänäkin ja voi tehdä työpäivästäsi tuotteliaamman.

Olet kenties joskus kiireisenä työpäivänä toivonut, että vuorokaudessa olisi enemmän tunteja? 1900-luvulla tunnettu bisneskonsultti Ivy Lee on luonut loistavan tavan, jonka avulla saa mahdollisimman paljon aikaiseksi. Kun Lee kutsuttiin vuonna 1918 auttamaan pohatta Charles Schwabia. Hänen tuli parantaa Schwabin ja hänen työntekijöidensä tuotteliaisuutta.

Schwab kysyi Leeltä, paljonko hänen neuvonsa maksaisivat. Lee kertoi, että se oli ilmaista, mutta kun kokeiltuaan hänen neuvoaan kolmen kuukauden ajan, Schwab voisi lähetää hänelle sen suuruisen sekin, joka oli hänen mielestään vinkin arvoinen.

Lue alta Leen ohjeistus tuotteliaaseen päivään.

1. Kirjoita jokaisen työpäivän lopuksi ylös kuusi tärkeintä asiaa, jotka sinun täytyy saada valmiiksi seuraavana päivänä. Älä kirjoita yhtään enempää kuin kuusi.
2. Kirjoita nuo kuusi asiaa niiden tärkeysjärjestyksessä.
3. Kun saavut töihin, keskity ainoastaan niistä ensimmäiseen. Työskentele, kunnes ensimmäinen niistä on tehty loppuun saakka ennen kuin siirryt seuraavaan.
4. Suorita seuraavat tehtävät samalla ajatuksella, yksi kerrallaan. Työpäivän lopuksi, siirrä tekemättä jääneet tehtävät seuraavan päivän kuuden tehtävän listalle.
5. Toista tämä sama prosessi jokaisena päivänä.

Kuulostaa jopa ärsyttävän yksinkertaiselta, eikö? Mutta sillä on yllättävät vaikutukset. Kolmen kuukauden jälkeen, Schwab kertoi Leelle olleensa tyytyväinen ja antoi hänelle 22 000 taalan suuruisen sekin, joka on nykypäivän rahassa noin 350 000 euroa.

Vaikka neuvo onkin liki 100 vuotta vanha, se toimii luultavasti edelleen. Eli sen sijaan, että yrität saada monta asiaa päätökseen, keskity ainoastaan yhteen asiaan kerrallaan.

Lähde: Good Housekeeping

Lue myös: Paras tapa opiskella selvitettiin: Tutkijat kehottavat torkkuihin pänttäämisen sijaan

Kilpailut

Uusimmat