Kuva: Fotolia

Tankotanssi halutaan olympialaisiin - mukana jo Tokiossa 2020?

17.10.2016 10:15 - Mika Parikka

Vuonna 2020 käytäviin Tokion olympialaisiin on hyväksytty uusina lajeina jo rullalautailu, lainelautailu, kiipeily ja karate. Myös baseball ja softball tekevät paluun olympialaisiin. Yksi laji haluaa kuitenkin kammeta vielä itsensä mukaan kisoihin.

Jo ilmoitettujen lajien lisäksi Olympialaisiin on ehdolla vielä yksi yllättävä laji. IPSF, eli The International Pole Sports Federation on tankitanssijoiden kattojärjestö, joka on jättänyt hakemuksen kansainväliselle olympiakomitealle. Laji halutaan Tokiossa vuonna 2020 järjestettäviin olympialaisiin.

Suhtautuminen tankotanssia kohtaan on muuttunut vuosien saatossa ja sitä pidetään aivan oikeana urheiluna. Vihdoin, sillä kyse on erittäin rankasta lajista. Yksi IPSF:n edustajista linjasi, että vaikka hakemuksen käsittely voi viedä vuosia, niin jo hakemuksen jättäminen nostaa lajin uskottavuutta.

Peukut pystyyn, sillä tankotanssi on fyysisesti erittäin haastava laji sekä upeaa katsottavaa. Se voisi olla myös Suomelle mitalilaji, sillä esimerkiksi Oona Kivelä on niittänyt mainetta ympäri maailman lajin parissa.

Sitä odotellessa!

Lähde: UNILAD, The Guardian

Lue myös: Sinkkunainen selätti masennuksen ilman lääkkeitä: "Tankotanssi pelasti elämäni"

Kilpailut

Uusimmat