Tietynlainen tv-ohjelma saa sinut napostelemaan enemmän

02.09.2014 08:32 - Reija Saarinen

Olisitko uskonut, että tv-sarjalla tai elokuvalla on vaikutusta naposteluun.

Napostelu kuuluu olennaisena osana esimerkiksi leffailtaan. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että genre kannattaa valita hyvin. Syynä on se, että tuoreen tutkimuksen mukaan mitä enemmän actionia ohjelmassa tai elokuvassa on, sitä enemmän katsoja napostelee tarjolla olevia herkkuja.

Tutkimuksessa mukana olleet saivat naposteltavaksi karkkeja, keksejä, porkkanoita ja viinirypäleitä samalla kun he katsovat televisiota. Kolmannes tv:n katselijoista seurasi action-leffaa, kolmannes rauhallista tv-ohjelmaa ja loput katsoivat elokuvaa äänettömällä.

20 minutin katselun jälkeen huomattiin, että ne jotka katsoivat action-leffaa, söivät lähes kaksi kertaa enemmän herkkuja kuin ne, jotka katsoivat keskusteluohjelmaa. Ne jotka katsoivat elokuvaa ilman ääniä söivät myös noin 30 pronsenttia enemmän kuin keskusteluohjelmaa katsovat.

Syynä tuloksiin on se, että toimintaelokuvat ovat niin häiritseviä, että katsoja ei kiinnitä huomiota siihen, mitä hän suuhunsa laittaa. Tutkijoiden mukaan asialla on myös kääntöpuoli. Näyttää nimittäin siltä, että myös tylsyys saa ihmisen syömään enemmän.

Näiden tulosten valossa vaikuttaa siltä, että kannattaa miettiä mitä katsoo, tai ainakin kannattaa miettiä mitä naposteltavaa tv:n eteen varaa.

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat