Kuva: Fotolia

Tutkimus: Vanhempien jatkuvalla puhelimen käytöllä karuja seurauksia - lisää arjen vaaratilanteita

06.06.2016 17:15 - Senja Rapila

Yleistynyt someaddiktio on tuonut mukanaan karuja seurauksia lasten turvallisuuden kannalta.

Oli kyse Candy Crush Sagan pelaamisesta, Instagramin selaamisesta tai söpöjen perhekuvien lisäämisestä sosiaaliseen mediaan, uuden tutkimuksen mukaan vanhemmat altistavat lapsensa suuremmalle riskille loukkaantua, kun he uppoutuvat puhelimeensa sulkien muun maailman ulkopuolelle.

Uuden tutkimuksen mukaan melkein neljäsosa vanhemmista ovat keskittyneet elektroniikkalaitteiden käyttöön silloin, kun heidän lapsensa ovat joutuneet onnettomuuteen tai läheltä piti -tilanteeseen.

- Onnettomuudet usein tapahtuvat silloin, kun emme kiinnitä huomiota ympäristöömme. Voimme syyttää yhä enemmän puhelimiamme siitä. Oli se sitten teini, joka astuu vahingossa autotielle tekstatessa tai vauvan ottaessa kuumaa juomaa samalla, kun vanhempi vastaa tekstiviestiin, pediatri Rahul Chodarhi totesi Metro-lehdelle.

Lapset omaksuvat vanhempien tavat

Tutkimukseen osallistuneiden perheiden lapsista 15 prosenttia olivat omaksuneet vanhempiensa tavan puhelimen käytössä ja olivat joutuneet onnettomuuteen tai läheltä piti -tilanteeseen katsoessaan intensiivisesti puhelimensa näyttöä.

- Samalla kun olemme haltioituneet puhelimistamme, asetamme lapsemme vaaraan. Vakavat onnettomuudet voivat tapahtua sekunneissa, useimmiten juuri silloin kun emme kiinnitä huomiota lapsiimme. Puhelimet ovat todella harhauttavia tekijöitä, lasten onnettomuuksia ehkäisevän säätiön johtaja Katarina Phillips lisää.

Lähde: Metro

Lue myös: Orgasmin saaminen synnytyksen aikana paljon luultua yleisempää

Lue myös: Tuore äiti imetti ravintolassa - tuntemattoman vanhuksen teko yllätti hänet täysin

Kilpailut

Uusimmat