Vauvan sydän oli kynnenkokoinen ja siinä oli reikä syntyessä: "Olimme kauhuissamme"

29.05.2015 15:45 - Senni Loikala

Vain alle kilon painoisen Noah Clareyn vanhemmat kokivat elämänsä pisimmältä tuntuneet minuutit leikkaussalin ulkopuolella. Heidän poikansa selviytyminen oli hiuskarvan varassa.

Brittiläiset vanhemmat Helen ja Neil kokivat yllätyksen raskausviikolla 26. Heidän pienokaisensa päätti syntyä rutkasti etuajassa. Pian heidän poikansa Noah Clarey näki päivänvalon hieman alle kilon painoisena. Lapsen sydän oli tuolloin vain peukalonkynnen kokoinen. 

- Kun hän tuli maailmaan, hän näytti hyytelömäiseltä vauvalta ja hän kuulosti ihan pieneltä kissanpennulta, Helen muistelee.

Noah laitettiin lämpöpussiin, jotta pienokainen pysyisi tarpeeksi lämpimänä selvitäkseen hengissä.

Vaativa leikkaus

Lääkärit huomasivat, että pojan pikkuisessa sydämessä oli reikä. Tuoreet vanhemmat joutuivat kuulemaan, että Noahille pitäisi tehdä vaativa leikkausoperaatio. Silloin hänellä voisi olla edes jonkinlaiset mahdollisuudet selvityä hengissä.

Kun lapsi oli leikkaussalissa, vanhemmat joutuivat kärvistelemään pelon ja epätietoisuuden kanssa.

- Ne olivat elämämme pisimmät 30 minuuttia. Putki (sydämessä ollut reikä) oli kuuden millimetrin kokoinen ja hänen sydämensä oli peukalonkynnen kokoinen. Olimme kauhuissamme, ettei hän tulisi selviämään sen jälkeen, kun meitä kehoitettiin varautumaan pahimpaan, Helen sanoo.

Noah koki ihmepelastumisen

Leikkaus kuitenkin tehtiin onnistuneesti, ja Noah koki ihmepelastumisen uskomattoman pienestä syntymäkoostaan huolimatta. Nyt poika on yksivuotias ja näyttää oikein terveeltä pikkumieheltä.

- Hän on pieni taistelija ja niin hymyileväinen ja onnellinen nyt, Helen iloitsee.

Pääset katsomaan kuvia Noahista pian syntymän jälkeen ja tuoreen kuvan hänestä täältä.

Uutisoimme aiemmin Lukas-vauvasta, joka painoi syntyessään 620 grammaa. Pääset lukemaan hänen tarinansa täältä.

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat