Kurkkaa maustehyllyysi - 7 vinkkiä mausteiden oikeaoppiseen säilyttämiseen

14.08.2014 10:50 - Katariina Näreaho

Milloin olet viimeksi käynyt läpi maustehyllysi sisällön? Jos edelliskerrasta on kulunut jo aikaa, on sinun hyvä ottaa asia työlistalle.

Maustevarasto on hyvä käydä läpi ainakin kerran vuodessa. Samalla pystyt inventoimaan valikoimasi ja siivoamaan vanhentuneet tai muuten käyttökelvottomat mausteesi pois.

Tässä muutama täsmäneuvo mausteiden säilytykseen:

1. Mausteiden pahimpia vihollisia ovat valo, lämpö, ilma ja kosteus. Väärän säilytyksen vuoksi mausteiden aromit saattavat haihtua jo muutamassa viikossa.

2. Paras säilytyspaikka mausteille on kuiva ja viileä, auringonvalolta suojattu paikka. Älä siis säilytä mausteita lämpöä tuottavien keittiölaitteiden, kuten liesituulettimen tai lieden läheisyydessä.

3. Säilytä mausteet mieluiten tiiviissä purkissa, esimerkiksi lasisessa maustepurnukassa.

4. Jos suosit maustepusseja, muista sulkea pussin suu tiukasti tai  tyhjennä sisältö puhtaaseen lasipurkkiin. Kirjoita parasta ennen -päiväys vaikka purkin pohjaan liimattavaan teippiin.

5. Maustepurkit on hyvä pestä ja kuivata huolellisesti jokaisen täytön yhteydessä.

6. Osta mausteet käyttömäärän mukaan, seuraa päiväyksiä ja heitä vanhentuneet mausteet pois.

7. Muista, että kokonaiset mausteet säilyttävät arominsa pidempään kuin jauhetut mausteet. Kokonaiset mausteet pysyvät oikein säilytettyinä käyttökelpoisina noin viisi vuotta, herkät yrtit ja jauhetut mausteet korkeintaan kolme vuotta.

Vinkit antoi Meira.

Kilpailut

Uusimmat