Kuva: Fotolia

Älä masennu sateesta - 12 vinkkiä kesäisen sadepäivän aktiviteetteihin

15.07.2016 10:15 - Joose Koskiranta

Huono sää luo mahdollisuuden usealle hauskalle aktiviteetille.

On lomasi viimeinen sunnuntai. Ilma on lämmin, mutta sataa kaatamalla. Saatat hieman masentua, sillä olisit halunnut viettää viimeisen vapaapäiväsi ulkona nauttien auringosta. 

Vaikka keli saattaakin olla kehno, ei päivää tarvitse hukata. Sisä- ja ulkotiloissa voi silti tehdä kaikenlaista hauskaa ja mielenkiintoista. Käytä mielikuvitustasi ja käännä sadepäivän tuoma negatiivisuus iloksi. 

Mikäli tarvitset inspiraatiota, tsekkaa alla olevat asiat, ja tee sadepäivästäsi ikimuistoinen.

Pelipäivä

Ovatko pelipäivät mielestäsi tylsiä? Hyvässä seurassa ne yleensä kääntyvät mahtaviksi tapahtumiksi. 

Kutsu ystäväsi kylään, hanki pientä purtavaa ja hyvää juotavaa. Mieti jo valmiiksi, mitä pelejä aiotte pelata, ettei kaikki energia mene sen valitsemiseen. Lautapelit kuten Trivial Pursuit tai Pictionary ovat varmoja valintoja. 

Voitte myös palata lapsuuteenne ja pelata lapsuutenne lempipelejä. Kuka ei muistaisi esimerkiksi Afrikan Tähteä tai Kimbleä?

Museo tai näyttely

Useat museot ja näyttelyt pitävät avoimien ovien päiviä tai ovat aina ilmaisia. Mene sivistymään ystäväsi seurassa tai nauti hetkestä yksin. Vaikka et olisikaan taiteen suurin ystävä, voi se silti olla antaa sinulle jotain.

Voit etsiä näyttelyitä ja museoita paikallislehdistä tai somesta. 

Siivoa vaatekaappisi

Pursuaako kaappisi vaatteista, joita et ikinä käytä? Pyhitä sadepäivä kaapin siivoamiseen. Kutsu ystäväsi kylään ja pyydä heitä ottamaan omia vaatekappaleitaan mukaan, joita he eivät enää käytä. Siten voitte tehdä vaihtokauppoja toistenne kanssa. Loput vaatteet voit yrittää myydä esimerkiksi Facebook-kirpputorilla.

Siivouspäivä

Jos vaatekaapin siivoaminen ei riitä, voit puhdistaa koko huushollisi. Siivous voi useasti jäädä pois päiväjärjestyksestä, sillä se ei aina ole järin hauskaa. 

Laita lempimusiikkisi soimaan ja aloita vaikka yhdestä huoneesta. Jos se ei tunnu ylitsepääsemättömältä esteeltä, voit jatkaa niin kauan kuin vain jaksat. Puhtaassa asunnossa on huomattavasti mukavampi asua. 

Mene uimaan

Suomea kutsutaan oikeutetusti tuhansien järvien maaksi. Sinunkin läheisyydessä on taatusti jonkunlainen järvi, jonne voi mennä polskimaan. Uiminen vesisateessa on hauskaa, ja yleensä raikas järvivesi tuntuu vielä lämpimämmältä sateella.

Mikäli ulkona uiminen ei innosta, voit myös suunnata uimahalliin. Uiminen on mainio liikuntamuoto, sillä siinä käytetään koko vartaloa. Pelkkä vedessä leikkiminenkin polttaa paljon kaloreita. 

Tee hyvää ruokaa

Huono ilma luo mahdollisuuden kulinaristisille seikkailuille. Tee lempiruokaasi tai koita jotain täysin uutta ja tuntematonta. Testaa uusia mausteita ja ruoka-aineita - siten voit myös haastaa makunystyröitäsi. Ensimmäinen yrityksesi saattaa hieman epäonnistua, mutta harjoitus tekee mestariksi. Kutsu ystäväsi arvioimaan murkinasi. 

Jos himoitset makeaa, voit leipoa esimerkiksi herkullisen marjakakun tai tehdä muffinseja. 

Elokuvailta

Kaiva popcornit, limsa ja muut herkut esiin. Ota mukava asento tyynyjen ja vilttien välissä ja valitse hyvä elokuva. Jätä puhelimesi keittiöön ja keskity vain ja ainoastaan leffaan ja herkkuihin. 

Kesäjuhlat

Tuo kesä kotiisi. Koristele talosi kukkien ja serpentiinin avulla ja pistä kesäinen soittolista pauhaamaan. Voit myös koristella värikkäät cocktailit ja maukkaat leivonnaiset. 

Nakupäivä

Jätä vaatteesi juuri siivottuun kaappiisi ja nauti ihoasi kutittavasta raikkaasta ilmasta. Muista sulkea ovet ja ikkunat, ettet saa yhtäkkiä kutsumattomia vieraita. Jos et uskalla olla täysin alasti, voit pitää esimerkiksi alushousuja jalassa. 

Shoppailupäivä

Sadepäivän spontaani shoppailuretki on klassikko. Ota kaverisi mukaan ja laita vaatekaappisi uuteen uskoon. Ostosten ei tarvitse olla kalliitta, sillä esimerkiksi kirpputoreilta löytää paljon halpoja sekä laadukkaita tuotteita. 

Kauneudenhoitopäivä

Keskity pelkästään itseesi. Kuori ihosi, laita kasvonaamari päälle, sheivaa ihokarvasi ja lopeta wellness-päiväsi lämpimällä kylvyllä. Tärkeintä on hemmotella itseään. 

Raikas lenkki

Kävely- tai juoksulenkki sateessa voi olla erittäin raikastavaa - kunhan muistat laittaa oikeat vaatteet päälle. Hypi vesilätäköissä, laula sadelaulu tai vaikka tanssi lämpimässä kesäsateessa. 

Lue myös: Aurinko tekee iloiseksi, kylmyys hitaaksi - hämmästyttyvät tavat, joilla sää vaikuttaa mielialaan

Kilpailut

Uusimmat